Fotbal international

Aşa arată fotbalul din Islanda, adversara tricolorilor în barajul pentru EURO 2020. Un club din Reykjavik caută jucători în România

22.01.2020 | 22:17
Asa arata fotbalul din Islanda adversara tricolorilor in barajul pentru EURO 2020 Un club din Reykjavik cauta jucatori in Romania
ADVERTISEMENT

România se va duela cu Islanda în semifinala din barajul pentru EURO 2020, meci care se va disputa pe 26 martie, iar fotbalul din această ţară este o necunoscută pentru microbiştii din ţara noastră. Un club din Reykjavik, înfiinţat în februarie 2016, a găsit o metodă inedită prin care vrea să atragă persoane din ţara noastră, dar şi din Europa, care vor să joace fotbal şi să câştige 2.000 de euro pe lună.

FC Stridsmenn, clubul din Reykjavik este în căutare de fotbalişti din România

Conform site-ului oficial al clubului, FC Stridsmenn a publicat mai multe reclame stradale în România, Marea Britanie, Franţa, Spania sau Suedia prin care caută fotbalişti. Echipa din liga a patra din Islanda a primit răspunsuri din aceste ţări şi au publicat calendarul pentru perioadele de trial.

ADVERTISEMENT

“Datorită numărului mare de cereri venite de la jucători interesaţi de anunţurile publicate în UK, Bulgaria, România, Polonia, Franţa, Spania sau Suedia, vă anunţăm datele pentru trialuri: 13-17 ianuarie, 24-28 februarie şi 23-27 martie”, au anunţat oficialii clubului FC Stridsmenn.

Anunţurile lui FC Stridsmenn au ajuns pe străzile din Barcelona: salariu de 2.000 de euro pe lună

În ultimele zile, străzile din Barcelona au fost umplute cu nişte anunţuri misterioase. “Câştigă 2.000 de euro în fiecare lună jucând şi muncind în Islanda”, este mesajul care a ajuns în Catalonia şi care a stârnit interesul multora, inclusiv al jurnaliştilor spanioli. Conform anunţului, persoane care sunt dornice să joace pentru FC Stridsmenn trebuie să fie cetăţeni ai Uniunii Europene şi să dea probe de joc la echipa din capitala Islandei.

ADVERTISEMENT
Anunţul islandezilor care a apărut pe străzile din Barcelona
Anunţul islandezilor care a apărut pe străzile din Barcelona

Oficialii clubului FC Stridsmenn nu au specificat o limită de vârstă pentru viitori fotbalişti. Cu toate acestea, în Edinburgh, unde au apărut anunţuri similare, islandezii au scris că vârsta maximă pentru acceptarea la probele de joc este de 30 de ani.

Clubul a fost obligat să-şi schimbe numele

Pe site-ul oficial al clubului, oficialii lui FC Stridsmenn au anunţat că au fost obligaţi de Federaţia Islandeză de Fotbal să-şi schimbe numele. În islandeză, “stridsmenn” însemană războinic, iar forul de la Reykjavik nu a fost de acord cu această denumire, care contravine spiritului sportiv. Astfel, de la 1 ianuarie 2020, Knattspyrnufelagid Stridsmenn a devenit Knattspyrnufelagid Skandinavia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei este Saint Paul Edeh, fost fotbalist nigerian care a jucat în Islanda, iar în 2019 căuta jucători pe Twitter, unde postase un anunţ de recrutare. Clubul FC Stridsmenn este susţinut financiar de opt firme din Reykjavik, printre care se numără trei restaurante şi două magazine.

“Nivelul din liga a patra din Islanda este asemănător cu ligile inferioare din marile campionate din Europa. Jucăm un fotbal ofensiv şi vrem să promovăm la finalul sezonului 2020

ADVERTISEMENT

În timpul iernii (ianuarie-aprilie) ne antrenăm de trei ori pe săptămână, pe un teren acoperit. În restul anului, şedinţele de pregătire sunt organizate în afara sălii”, anunţă oficialii clubului din Reykjavik.

ADVERTISEMENT