Sport

Așa arată gazonul pe care se va juca Universitatea Craiova – FCSB! Când se termină lucrările pe arena “Ion Oblemenco”. Foto exclusiv

Universitatea Craiova se pregătește să revină pe stadionul „Ion Oblemenco”. Procesul de înlocuire a suprafeței de joc este aproape finalizat.
11.09.2022 | 16:40
Asa arata gazonul pe care se va juca Universitatea Craiova  FCSB Cand se termina lucrarile pe arena Ion Oblemenco Foto exclusiv
Veste bună pentru fanii Universității Craiova! Lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” sunt pe cale să fie finalizate. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FCSB se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco”, întrucât procesul de schimbare a gazonului afectat de festivalul de muzică „IntenCity” este aproape finalizat. Înainte de derby-ul cu trupa antrenată de Nicolae Dică, oltenii se vor confrunta cu CFR Cluj, duminică, de la ora 21:30, în deplasare.

Lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” sunt pe cale să fie finalizate

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost afectat grav după festivalul de muzică desfășurat în Bănie, „IntenCity”. Suprafața de joc a arenei a trebuit să fie înlocuită, iar lucrările au început imediat după sfârșitul concertelor din perioada 26-28 august.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că lucrările de pe stadionul „Ion Oblemenco” sunt pe cale să ia sfârșit. În cursul zilei de duminică vor fi montate ultimele porțiuni de gazon pe arena din Bănie, urmând ca zilele următoare să se treacă la procesul de întreținere și pregătire a terenului.

Utilajele in timpul lucrărilor pentru schimbarea gazonului
Procesul de schimbare al gazonului este pe cale să ia sfârșit

Tot site-ul nostru a anunțat în exclusivitate că firma care înlocuiește gazonul a făcut eforturi pentru că „Știința” să revină cât mai repede pe „Ion Oblemenco”. Ultimul meci al oltenilor pe arena din Bănie a fost pe 11 august, atunci când obțineau calificarea în play-off Conference League cu Zorya Luhansk, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

De la acea dată, Universitatea Craiova și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu-Severin. Derby-ul cu FCSB este programat duminică, 18 septembrie, de la ora 21:30.

Cum s-a descurcat Universitatea Craiova pe stadionul din Drobeta Turnu-Severin

Universitatea Craiova a disputat patru partide pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu-Severin în perioada când nu a avut acces pe arena din Bănie. Oltenii nu au pierdut niciun meci pe arena din orașul natal al antrenorului „Științei”, Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat toate cele trei partide din SuperLiga disputate pe stadionul din Drobeta Turnu-Severin. Oltenii au obținut și un rezultat de egalitate cu Hapoel Beer Sheva, scor 1-1, în play-off-ul Conference League pe arena mehedințeană.

Suprafața de joc a stadionului din Drobeta Turnu-Severin nu s-a prezentat în cele mai bune condiții. Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, declara în exclusivitate pentru FANATIK că gazonul îi poate afecta pe jucătorii „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

„Este un stadion pe care nu s-au jucat competiții de anvergură și se pot întâmpla inconvienente de acest tip. Terenul este plin de iarbă, dar obosește musculatura”, spunea Sorin Cârțu la acea vreme.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 3,40 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT