Fotbal international

Așa arată în interior un avion Piper Malibu, similar celui în care s-a aflat fotbalistul Emiliano Sala. Video

07.02.2019 | 11:44
Asa arata in interior un avion Piper Malibu similar celui in care sa aflat fotbalistul Emiliano Sala Video

Tragica dispariție a atacantului argentinian Emiliano Sala s-a petrecut la bordul unui avion Piper Malibu, de mici dimensiuni, în care pot intra maxim șase persoane. În mod normal este un avion ușor de pilotat, fiind și destul de comod și este genul de aeronavă pe care și-l cumpără persoanele înstărite pentru zboruri private.

Avionul care a plecat în seara zilei de 21 ianuarie din localitatea franceză Nantes și avea la bord doar pe pilotul David Ibbotson și pe jucătorul Emiliano Sala s-a prăbușit în apele Canalului Mânecii, din cauze încă neelucidate. S-a scris că acest avion fusese înregistrat pe teritoriul SUA, dar că proprietarul său ar fi scoțianul Willie McKay, nimeni altul decât agentul care intermediase transferul lui Sala de la Nantes la Cardiff City, pentru 17 milioane euro.

Proprietarul avionului era chiar cel care ar fi trebuit să efectueze zborul de la Nantes la Cardiff

Cotidianul spaniol Marca vine însă și ni-l prezintă într-un video pe David Henderson, un personaj ale cărui activități sunt legate de anumite tipuri de curse făcute pe avioane mici, în special Piper Malibu, angajat fie pentru a duce pe cineva la destinație cât mai repede, fie să aducă un avion cumpărat de o persoană de pe teritoriul unei țări, de unde a fost achiziționat, pe teritoriul celei unde locuiește noul proprietar.

Avion Malibu Piper. Exact așa arată avionul căzut în apele Canalului Mânecii
Avion Malibu Piper. Exact așa arată avionul căzut în apele Canalului Mânecii

Se știe că acesta ar fi trebuit să fie pilotul care să efectueze zborul de la Nantes la Cardiff, însă nu a putut face acest lucru și l-a plătit pe David Ibbotson să îl aducă el pe Emiliano Sala la Cardiff. Marca susține însă că David Henderson este de fapt proprietarul acelui Piper Malibu din care acum a rămas doar epava pe fundul Canalului Mânecii și îl arată pe acesta într-un scurt video făcând o prezentare a modului în care arată în interior, inclusiv cabina pilotului, acest tip de avion.