Stiri sportive

Aşa arată urnele pentru grupele Europa League, fără echipe româneşti! Unde merg Rapid Viena şi Dudelange

31.08.2018 | 00:43
Asa arata urnele pentru grupele Europa League fara echipe romanesti Unde merg Rapid Viena si Dudelange

Vineri, de la ora 14:00, la Monaco, va avea loc tragerea la sorți a grupelor Europa League. Fără echipe românești, după ce FCSB și CFR Cluj au fost eliminate în faza play-off a competiției, dar cu multe formații de top ale Europei. Un total de 48 de echipe vor fi împărțite în 12 grupe. Vor fi patru urne valorice, iar tragerea la sorți se va face astfel încât echipele din aceeași țară să nu se înfrunte în această fază a grupelor. Aşa arată urnele pentru grupele Europa League, fără echipe româneşti.

Prima urnă arată de Champions League, cu echipe de top ale Europei. Rapid Viena, formaţie care a trecut de FCSB, merge în urna a doua urnă, cu un loc prins in extremis, chiar de pe ultima poziţie. Dacă s-ar fi calificat, FCSB ar fi fost ea în urna a doua, în locul austriecilor. CFR Cluj ar fi mers în urna a patra. Acolo, în schimb, merge Dudelange, prima formaţie din Luxemburg în faza grupelor.

Urnele pentru grupele Europa League, fără echipe româneşti

Urna 1

Sevilla, Arsenal, Chelsea, ZenitBayer Leverkusen, Dinamo Kiev, Beşiktaş, Salzburg, Olympiacos, Villarreal, Anderlechet, Lazio.

Urna 2

Sporting Lisabona, Ludogoreţ, FC Copenhaga, Marseille, Celtic, PAOK, AC Milan, Genk, Fenerbahce, Krasnodar, Astana, Rapid Viena.

Urna 3

Betis, Qarabag, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, RB Leipzig, Eintracht Frankfurt, Malmo, Spartak Moscova, Standard Liege, FC Zurich, Bordeaux, Rennes

Urna 4

Apollon, Rosenborg, Vorskla, Slavia Praga, Akhişarspor, Jablonec, AEK Larnaca, Mol Vidi, Glasgow Rangers, Dudelange, Spartak Trnava, Sarpsborg.

Urnele pentru grupele Europa League, fără echipe româneşti. Nici viitorul nu sună bine!

Absenţa din actuala ediţie a cupelor europene este un adevărat dezastru pentru fotbalul românesc. Coeficientul Ligii 1 se duce la vale, iar problemele par abia acum să înceapă. În ediţia viitoare a cupelor europene, România intră de pe locul 20 al coeficienţilor. Ceea ce înseamnă că formaţia care câştigă Liga 1 în acest sezon va juca încă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Contra celor mai slabe formaţii din Europa, venite din ţări ca Andorra, San Marino, Malta.

Nici pentru viitor perspectivele nu sunt mai bune. În clasamentul coeficienţilor live, care ţine cont şi de actualul sezon, România este chiar mai jos, pe locul 29! Cum FCSB şi CFR Cluj au fost deja eliminate, rămân zero şanse de a ne mai apropia măcar de primele 20 de locuri. În plus, se mai pot pierde poziţii. Prin Mol Vidi, inclusiv Ungaria ar putea depăşi România. Cam singura ţară cu un istoric important în lumea fotbalului care încă se mai află în spatele României la nivel de fotbal de club.