Life

Așa poți să găsești cele mai ieftine bilete de avion. Ponturi pentru călătorii cu bani puțini

Ce trebuie să faci pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion, indiferent de perioada în care vrei să călătorești. Trucurile pe care nu mulți români le știu.
03.06.2024 | 17:06
Asa poti sa gasesti cele mai ieftine bilete de avion Ponturi pentru calatorii cu bani putini
Ce trebuie să faci pentru a cumpăra bilete ieftine de avion. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Perioada concediilor de vară se apropie cu pași repezi. Scopul tuturor românilor este călătorească ieftin și să plătească bani puțini pe biletele de avion. Deși pare imposibil uneori, iată cum poți găsi bilete către cele mai căutate destinații, fără să scoți bani mulți din buzunar.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra biletele de avion

Vacanța de vară este așteptată cu sufletul la gură de milioane de români. Concediile au fost planificate din timp, iar principalele destinații de relaxare au rămas aceleiași. Potrivit celor mai recente studii, românii se vor relaxa în Italia, Spania, Grecia sau Spania.

ADVERTISEMENT

Cei care nu și-au planificat deja vacanța și au de gând să plece din țară în această vară, trebuie să știe că prețurile biletelor de avion nu sunt deloc mici. Lunile de vară sunt cele mai aglomerate și, drept urmare și cele mai scumpe.

Totuși, cei care vor să beneficieze de un preț bun la achiziționarea biletelor, trebuie să țină cont de câteva aspecte. Primul și poate cel mai important este cumpărarea biletelor cu cel puțin trei săptămâni înainte de a pleca în vacanță.

ADVERTISEMENT

Majoritatea companiilor aeriene au diverse oferte, inclusiv cu bilete sub 40 de euro în destinații precum Roma, Corfu sau Bari. Există și destinații unde biletele costă sub 100 de euro, iar aici menționăm Milano, Tirana, Oslo sau Nisa.

Cele mai bune ponturi pentru achiziționarea biletelor de avion mult mai ieftine

Un al doilea aspect care influențează prețul biletelor de avion este ziua pentru care se achiziționează. De obicei, potrivit specialiștilor, zilele de marți sunt cele în care biletele de avion sunt cele mai ieftine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care nu vor să plătească mult pe biletele de avion, trebuie să țină cont și de durata călătoriei. Pentru a beneficia de prețuri rezonabile, este important ca escapada peste hotare să dureze cel puțin trei zile.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat deloc este aeroportul de aterizare. Aeroporturile mari și aglomerate vor avea mereu taxe mai mari și, deci, biletele vor fi mai scumpe. Evident, alegerea aeroporturilor mai mici este recomandată acolo unde este posibil.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, aceste recomandări se aplică și în funcție de destinație. Vacanțele pe alte continente sunt, de obicei, mai scumpe, iar biletele de avion au aproximativ același preț pe întreg parcursul anului.

Românii care vor să se asigure că prind cel mai bun preț la biletele de avion, trebuie să știe că una dintre cele mai cunoscute platformele de la noi a introdus o opțiune nouă. De acum încolo, prețul biletelor de avion poate fi blocat timp de trei zile. În acest fel, în situația în care nu găsiți biletele mai ieftine, știți sigur că aveți garantată o ofertă mult mai bună.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită