News

Aşa sunt răsplătiţi medicii care lucrează cu pacienţi COVID: prime care ajung până la 1500 de euro. Ce ţară a luat o astfel de decizie

15.05.2020 | 13:58
Asa sunt rasplatiti medicii care lucreaza cu pacienti COVID prime care ajung pana la 1500 de euro Ce tara a luat o astfel de decizie
ADVERTISEMENT

Medicii care lucrează cu pacienții COVID vor fi răsplătiți de guvernul francez cu prime care ajung până la 1.500 de euro, pentru activitatea depusă în timpul pandemiei de coronavirus.

Medicii care lucrează cu pacienţi COVID din Franța vor fi răsplătiți

Franța a decis că medicii din linia întâi, care lucrează cu pacienți COVID, vor fi răsplătiți cu prime cuprinse între 500 și 1.500 de euro, pentru munca depusă în timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Decretul oficial de acordare a primelor a fost deja publicat, vineri, în Jurnalul oficial, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Astfel guvernul francez va oferi sumele respective tuturor membrilor din sistemul de sănătate care au avut de a face cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate mai sus, angajații din spitale vor primi câte 500 de euro, în timp ce cadrele medicale care au lucrat în zonele cele mai afectate de epidemie sau în instituţii unde au fost internaţi bolnavi de COVID-19 vor fi recompensate cu câte 1500 euro.

Valoarea primelor se ridică la 1,3 miliarde de euro

Sumele nu sunt impozabile și vor fi acordate tuturor persoanelor angajate din sistemul medical care “şi-au exercitat în mod efectiv funcţiile” în cadrul instituțiilor publice de sănătate, “între 1 martie şi 30 aprilie 2020”, potrivit decretului publicat vineri.

ADVERTISEMENT

Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunțase încă de la sfârșitul lunii martie o astfel de inițiativă, după ce a afirmat că țara pe care o conduce se află “în război cu un inamic invizibil”.

Cu toate acestea, promisiunea rămăsese neonorată până la apariția decretului, lucru care stârnise discuții intense în rândul personalului medical din Franța.

ADVERTISEMENT

Ministrul francez al Sănătății a declarat că efortul bugetar pentru acordarea de prime angajaților din sistemul de sănătate va fi de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, Franța a înregistrat aproximativ 141.000 de cazuri COVID-19, în timp ce bilanțul morților a ajuns la 27.425.

ADVERTISEMENT