Fotbal international

Așa va arăta noua echipă a Barcelonei. Noutățile pregătite de Ronald Koeman

11.09.2020 | 14:01
Asa va arata noua echipa a Barcelonei Noutatile pregatite de Ronald Koeman
ADVERTISEMENT

Așa va arăta noua echipă a Barcelonei, după ce catalanii au avut parte de un final dezastruos de sezon 2019-2020. În urma umilinței din fața celor de la Bayern Munchen, scor 2-8, din sferturile UEFA Champions League, suporterii catalani au cerut schimbări masive la echipă.

Pentru a încerca să calmeze situația și să dea un suflu nou trupei blaugrana, conducerea de pe Camp Nou l-a numit antrenor pe Ronald Koeman. Olandezul a evoluat pentru FC Barcelona între 1989 și 1995, fiind și asistentul lui Louis van Gaal pe când acesta era antrenorul catalanilor, între 1998 și 2000.

ADVERTISEMENT

Koeman revine pe Camp Nou pentru a încerca să revitalizeze o echipă blazată și lipsită de succese majore în sezonul precedent. Barcelona a fost foarte aproape să rămână și fără Leo Messi, însă argentinianul a decis să continue alături de unicul club pentru care a evoluat la nivel profesionist.

Așa va arăta noua echipă a Barcelonei

Ziariștii catalani de la cotidianul Sport au pus pe hârtie primul 11 pe care Ronald Koeman îl poate alinia odată startul noului sezon din La Liga. Din echipă nu lipsesc Gerard Pique, despre care s-a spus că ar putea pleca în această pauză competițională, Leo Messi, dar nici noul venit Miralem Pjanic.

ADVERTISEMENT

ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Pjanic, de Jong – Messi, Griezmann, Dembele – Fati

Sistemul de joc pentru care o să opteze noul antrenor al Barcelonei va fi, în viziunea jurnaliștilor de la Sport, 4-2-3-1, cu tânărul Ansu Fati în rolul de vârf împins. Atacantul în vârstă de 17 ani a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai Barcelonei în sezonul precedent, iar Koeman consideră că este momentul ca el să devină titular. Este de menționat că portarul ter Stegen încă este accidentat, iar el va lipsi de la primele meciuri din acest sezon ale formației blaugrana.

ADVERTISEMENT

Cine rămâne pe dinafară. Vin și alți fotbaliști?

Dacă așa va arăta noua echipă a Barcelonei, sar din schemă Sergio Busquets și Luis Suarez, două dintre piesele esențiale din angrenajul catalanilor în ultimii ani. Despre Suarez s-a spus că este foarte aproape de un transfer la Juventus, însă momentan uruguayanul rămâne la Barcelona, deși riscă să ajungă doar o variantă de rezervă.

Totodată, în condițiile în care Ronald Koeman vrea să îi folosească și pe Ousmane Dembele și pe Antoine Griezmann, un alt nume mare nu va prinde primul 11. Este vorba despre Philippe Coutinho, mijlocașul brazilian revenit după împrumutul la Bayern Munchen. Deși a impresionat chiar în meciul în care Barcelona a fost umilită de Bayern, Coutinho ar putea fi lăsat pe bancă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește transferurile, Barcelona încă vrea să îl aducă pe olandezul lui Liverpool, Georginio Wijnaldum, însă jucătorul este mai degrabă dornic să rămână pe Anfield Road. De asemenea, catalanii ar dori să îl transfere pe Eric Garcia, fundașul central al lui Manchester City

O altă țintă importantă pentru Ronald Koeman este Memphis Depay, vârful olandez al lui Lyon. Oficialii Barcei s-au înțeles deja cu Depay, însă Lyon încă așteaptă o ofertă oficială înainte ca transferul să poată fi finalizat.

Nici la ideea de a-l transfera pe Lautaro Martinez nu au renunțat catalanii, însă atacantul lui Inter Milano este foarte greu de adus. Ca variantă de rezervă pentru postul de atacant, Koeman poate conta în acest moment numai pe danezul Martin Braithwaite.

 

ADVERTISEMENT
Tags: