Fotbal international

Asamoah Gyan îl are ca model pe Cosmin Olăroiu! Atacantul legendar al Ghanei vrea să devină antrenor

23.04.2020 | 21:36
Asamoah Gyan il are ca model pe Cosmin Olaroiu Atacantul legendar al Ghanei vrea sa devina antrenor
ADVERTISEMENT

Asamoah Gyan este recunoscut în fotbalul din întreaga lume ca fiind legenda naționalei Ghanei, care și-a atins apogeul carierei la Cupa Mondială din 2010, când a fost la un pas să-și ducă naționala în semifinale. Gyan se gândește serios să devină antrenor de fotbal și îl are ca model pe Cosmin Olăroiu, care l-a pregătit la Al Ain în Emiratele Arabe Unite.

Asamoah Gyan îl are ca model pe Cosmin Olăroiu

Cosmin Olăroiu l-a antrenat pe Asamoah Gyan la Al Ain, formație din Emiratele Arabe Unite, iar atacantul legendar al Ghanei a fost atât de încântat de felul în care „Oli” gândea antrenamentele, încât speră să ajungă un antrenor la fel de bun ca tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

„Voi încerca să iau licența de antrenor. Știu cum să antrenez și cred că pot să devin un antrenor bun. Sincer, îmi place foarte mult Cosmin Olaroiu. Este român, nu e foarte cunoscut în Europa, dar am învățat foarte multe de la el”, a spus Gyan.

Printre echipele la care a evoluat de-a lungul carierei Asamoah Gyan se regăsesc: Udinese, Rennes, Sunderland, Kayserispor, unde a fost antrenat și de Marius Șumudică, sau Al Ain.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, pierderi de milioane de euro din cauza pandemiei

Cosmin Olăroiu a suferit pierderi imense de bani, după ce șefii clubului i-au scăzut salariul cu 30%. Astfel, tehnicianul român nu va mai câștiga 7.000.000 de euro, ci 4.900.000 de euro.

Cu toate acestea, Cosmin Olăroiu rămâne implicat în lupta cu coronavirusul din România și asigură peste 100 de mese pe zi medicilor de la „Victor Babeș”.

ADVERTISEMENT

Inițiativa lui „Oli” a fostdezvăluită chiar de managerul spitalului, doctorul Emilian Imbri:

„Primăria Capitalei a pus la dispoziția spitalului nostru un hotel, unde în fiecare zi, cu transport asigurat, cei care lucrează la noi merg și rămân peste noapte. Dimineața și seara ei mănâncă la hotel.

Prânzul este asigurat de un sponsor care se numește Cosmin Olăroiu! Ne-a întrebat cum ne poate ajuta și ne-a oferit această sponsorizare de masă pentru o sută de persoane pe zi”.

ADVERTISEMENT

„Ne-a spus că peste această sponsorizare ne ajută cu orice altceva am avea nevoie. Alături de dumnealui au mai venit și alte persoane să ne sponsorizeze”, a mai spus Emilian Imbri.

ADVERTISEMENT