Fotbal international

Ascensiunea fulminantă a lui Ansu Fati. E printre cei mai valoroși jucători din La Liga

11.10.2020 | 10:43
Ascensiunea fulminanta a lui Ansu Fati E printre cei mai valorosi jucatori din La Liga
ADVERTISEMENT

Ansu Fati, atacantul de 17 ani al Barcelonei are o ascensiune fulminantă în La Liga. El a devenit unul dintre cei mai valoroși jucători din campionatul Spaniei, conform ultimelor cote de piața.

Fati are un start de sezon foarte bun, iar valoarea la care este evaluat pe piață a crescut extrem de mult în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Perceput drept unul dintre jucătorii în jurul cărora se va construi viitorul nucleu al Barcelonei, Ansu Fati începe să le răsplătească celor de la Barcelona încrederea acordată.

Ansu Fati, ascensiune fulminantă în La Liga

Jucătorul din Guineea-Bissau este cotat de către Transfermark în prezent la 80 de milioane de Euro, în contextul în care acum șase luni cota lui era sub 40 de milioane de Euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ansu Fati reprezintă al treilea cel mai valoros jucător din campionatul Spaniei, împărțind acest loc cu colegul său de la Barcelona, Antoine Griezmann și cu Joao Felix, un alt tânăr jucător promițător, de la Atletico Madrid.

Pe locul al doilea se află portarul lui Atletico, Jan Oblak, iar pe prima poziție, Lionel Messi, cotat la 100 de milioane de Euro.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati, clauză de reziliere de 400 de milioane de Euro

Tânărul atacant este perceput de către conducerea Barcelonei drept urmașul lui Messi, deși are doar 17 ani. De aceea, clauza de reziliere pe care i-a setat-o clubul catalan este una imposibil de plătit indiferent de clubul care ar fi interesat de acesta, ridicându-se la 400 de milioane de Euro.

Barcelona i-a modificat contractul lui Fati recent, oferindu-i unul de jucător profesionist, vechea clauză de reziliere fiind de 170 de milioane. Contractul acestuia este valabil până în 2022.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile în urmă, se pare că clubul catalan a primit o ofertă pentru Ansu Fati din partea unui club din Premier League, al cărui nume nu a fost precizat, în valoare de 150 de milioane de Euro.

Decizia Barcelonei a venit rapid, refuzând categoric oferta, invocând clauza de reziliere a jucătorului.

Debut perfect pentru Ansu în La Liga

Jucătorul din Guineea-Bissau a jucat titular în toate cele trei etape de campionat, înscriind deja trei goluri. Mai mult decât atât, evoluțiile foarte bune de la Barcelona i-au adus deja trei selecții la naționala Spaniei, pentru care a marcat un gol, în meciul din Liga Națiunilor de luna trecută, Spania – Ucraina 4-0.

Ansu Fati a început fotbalul la juniorii Seviliei și a ajuns în 2016 la grupele similare ale Barcelonei, iar anul trecut a făcut saltul spre echipa de seniori.

  • 80.000.000 de euro este cota de piață actuală a lui Ansu Fati, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT