Fotbal international

Ascensiunea lui Thomas Tuchel în Europa! În 2011 era eliminat de Gaz Metan Mediaş, acum e în finala Ligii Campionilor. Video

19.08.2020 | 01:25
Ascensiunea lui Thomas Tuchel in Europa In 2011 era eliminat de Gaz Metan Medias acum e in finala Ligii Campionilor Video
Ascensiunea lui Thomas Tuchel în Europa! În 2011 era eliminat de Gaz Metan Mediaş, acum e în finala Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel a dus-o pe PSG în finala Ligii Campionilor, visul arabilor care au cumpărat clubul parizian în 2011. Antrenorul german este văzut ca un Mesia în Franţa, însă şi-a început cariera europeană cu o umilinţă, în România, cu Gaz Metan Mediaş. FANATIK îţi prezintă ascensiunea lui Thomas Tuchel în Europa, care a început cu stângul în urmă cu nouă ani.

Ca un făcut, Thomas Tuchel a făcut primul pas în Europa acum nouă ani, când PSG era preluată de Qatar Sports Investments. Antrenorul german o ducea pe Mainz în Europa League, iar primul adversar părea unul facil pentru revelaţia din Bundesliga, locul 5 în sezonul 2010-2011 din prima ligă a Germaniei.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş a ieşit în calea lui Mainz, iar calculele hârtiei o dădeau favorită pe formaţia din Germania. În 2011, Thomas Tuchel era un antrenor interesant, însă puţini sunt cei care mizau că va ajunge în finala Ligii Campionilor. După dublă contra formaţiei ardelene, “acţiunile” neamţului erau în scădere.

Thomas Tuchel, scos din Europa de Gaz Metan Mediaş

Manşa tur a dublei din turul 3 preliminar al Europa League s-a jucat în Germania, pe “Coface Arena”. În primul “11” al lui Mainz, antrenată pe atunci de Thomas Tuchel, se regăsea şi Maxim Choupo-Moting, cel care a marcat golul prin care PSG a eliminat-o pe Atalanta.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş a plecat cu fruntea sus din Germania, cu o remiză de poveste, scor 1-1. Thaer Bawab marca golul egalizator pentru ardeleni, iar echipa antrenată de Cristi Pustai visa la o mare supriză europeană.

Gaz Metan Mediaş în meciul tur: Pleşca – Trtovac, Akaky, Markovici, Pîrvulescu (Al. Muntean 9 / R. Zaharia 71) – C. Petre (Buzean 84), Cr. Todea, Breeveld, Hoban – Liţu, Bawab

Returul s-a jucat pe 4 august, iar Mainz pornea iar cu prima şansă. Nemţii au condus din nou, însă Bawab a împins meciul în prelungiri. După cele 30 de minute de prelungiri, calificarea în play-off avea să se decidă la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş în meciul retur: Pleşca – Trtovac (Muntean 82), Lazăr, Khubutia, Markovici (C. Petre 46) – Hoban, Breeveld, Todea, Buzean – Bawab, D.Roman (Liţu 46)

Răzvan Pleşca a fost eroul lui Gaz Metan Mediaş, cu două penalty-uri apărate, în timp ce Thaer Bawab a executat perfect lovitura de la 11 metri care i-a dus pe ardeleni în play-off-ul Europa League.

Thomas Tuchel nu concepea că va rata calificarea

După meciul tur, Thomas Tuchel a dat dovadă de siguranţă maximă şi a declarat că nu concepe ca Mainz să rateze calificarea în faţa lui Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

“Am muncit foarte mult, fără să fim răsplătiţi. De aceea, rezultatul îmi lasă un gust amar. Nu trebuie să ne fie frică în perspectiva meciului retur. Putem câştiga în România”, spunea Thomas Tuchel după manşa tur.

ADVERTISEMENT