Sport

Așchia nu sare departe de… masa de tenis. ”Dinastia Filimon-Romanescu” are viitor

Viorel Filimon și Cristinel Romanescu sunt doi dintre titanii tenisului de masă din România. Nepotul lor, Vladimir, le calcă pe urme și vrea să ajungă campion mondial.
22.10.2021 | 10:43
Aschia nu sare departe de masa de tenis Dinastia FilimonRomanescu are viitor
ADVERTISEMENT

Vladimir Filimon-Romanescu este un puști de doar 5 ani, care visează departe. Nici nu ar putea fi altfel, e nepotul lui Viorel Filimon, antrenorului lotului național feminin de tenis de masă, și al lui Cristinel Romanescu, șeful Federației de specialitate.

Cu așa înaintași, Vladimir nu avea cum să nu prindă drag de paleta de tenis și de mingea de celuloid. Și aspirațiile puștiului sunt pe măsura numelor pe care le poartă.

ADVERTISEMENT

Vladimir, un puști cu personalitate

Vladimir Filimon-Romanescu practică tenisul de masă de când se știe. A crescut în sala de antrenamente și a deslușit tainele acestui sport mai înainte să formuleze prima frază.

De la 2 ani merge în fiecare zi la antrenamente, se pregătește cot la cot cu ceilalți sportivi și vrea să ajungă campion mondial la tenis de masă.

ADVERTISEMENT

”Joc tenis de la zero ani și am învățat de la tati, care este antrenor la fel ca și bunicul meu”, spune copilul minune al tenisului de masă.

Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine de tenis a României, explică cum s-a întâmplat ca Vladimir să ajungă unul dintre cei mai pasionați practicanți ai acestei discipline sportive.

ADVERTISEMENT

”Eliza (Eliza Samara – n.r.) m-a băgat în carantină și a trebuit să stau forțat acasă două săptămâni. Avem masă de tenis în curte și Vladimir a început să joace. E talentat”, spune mândru de calitățile nepotului său, Viorel Filimon, antrenorul principal al lotului național feminin de tenis de masă al României.

”Vladimir joacă tenis cum îi place lui să spună de la zero ani, pentru că de când era foarte mic i-am pus paleta în mână. Îmi aduc aminte că nu avea nici doi ani când l-am adus în sală și a jucat cu Hunor Szocs”, completează Andrei Filimon, antrenor principal al lotului național masculin de tenis de masă al României.

ADVERTISEMENT

Viorel Filimon este cel mai titrat antrenor din tenisul de masă românesc

Despre Viorel Filimon este aproape de prisos să mai spunem că este unul dintre cei mai mari jucători și antrenori de tenis de masă din țara noastră.

Ca sportiv are două titluri continentale în proba de dublu mixt, alături de Eliza Samar, în 2011 și 2012, iar din 2004 este antrenorul echipei naționale feminine, dublă campioană europeană, în 2017 și 2019 și vicecampioană europeană la recent încheiatele întreceri de la Cluj-Napoca.

Ca antrenor, Viorel Filimon a participat la cinci ediții de Jocuri Olimpice, Atena, Beijing, Londra, Rio de Janeiro și Tokyo și l-a antrenat și pe băiatul său, Andrei, actualul antrenor principal al lotului național masculin de tenis de masă al României.

Bunicii puștiului Vladimir sunt Beatrice și Cristinel Romanescu. Acesta din urmă este președintele Federației Române de tenis de masă tocmai din 2001, iar soția sa a fost numită anul acesta Marketing Manager la Federația Europeană de Tenis de Masă. Anterior a ocupat aceeași funcție în cadrul Federației Române de specialitate, vreme de 20 de ani.

ADVERTISEMENT