News

Ascultă toate melodiile de la concursul Eurovision 2019. VIDEO

15.05.2019 | 14:23
Asculta toate melodiile de la concursul Eurovision 2019 VIDEO

34 de țări se luptă pentru trofeul Eurovision 2019 dintr-un total de 41, căci aseară, în prima semifinală a competiției, 7 nu s-au calificat. România este reprezentată anul acesta de Ester Peony, cu melodia ”On a Sunday”. Țara noastră va cânta în a doua semifinală a concursului muzical european la care participă și Australia.

Melodiile de la Eurovision 2019: Care sunt cele mai interesante reprezentații

În prima semifinală desfășurată marți, 14 mai 2019, au impresionat de departe Australia, Islanda și Portugalia, chiar dacă cea din urmă nu a obținut suficiente puncte pentru a se califica mai departe. Nici țara noastră vecină, Ungaria, nu s-a calificat. Pe lista țărilor care nu vor cânta în marea finală de sâmbătă, 18 mai, se numără și Muntenegru, Belgia și Finlanda.

Participanții din acest an care acaparează atenția tuturor sunt Franța, Islanda, Italia, Australia și Olanda. Nici Rusia nu stă departe de clasamentul favoriților la câștigarea marelui trofeu. Bilal Hassani, reprezentantul Franței, cu melodia ”Roi”, este noua Conchita Wurst. Acesta are un mesaj puternic, bine primit de critici.

Eurovision 2019: Noua Conchita Wurst, o trupă de rock-BDSM și Mahmood, printre cei care atrag atenția

Tânărul de origine pakistaneză stabilit în Franța cântă despre acceptare, iar mesajul lui este unul de luptă împotriva discriminării de orice tip. Tot despre o lume mai bună cântă și trupa rock-BDSM Hatari din Islanda. Melodia ”Hatrid mun sigra” este despre cum răul acaparează lumea treptat, iar mesajul membrilor trupei este să ne unim ca să nu prevaleze acest sentiment.

Mahmood din Italia este prezent în competiție cu piesa ”Soldi”. El va cânta direct în marea finală, căci face parte din țările care se califică direct căci sunt marile cotizatoare la acest concurs. Aceste țări sunt Germania, Spania, Marea Britanie, Franța și Italia plus țara gazdă, care anul acesta este Israelul.

Reprezentanta Australiei, Kate Miller-Heidke interpretează melodia ”Zero Gravity”. Piesa spune chiar povestea ei recentă. Tânăra cântă despre depășirea depresiei postnatale, subiect pe care l-a abordat în mai multe interviuri după ce s-a aflat că ea va cânta la concursul ținut în Tel Aviv din partea țării cangurilor.

Sergey Lazarev cu al său ”strigăt” nu este la prima participare la Eurovision. Și anul acesta, la fel ca în anul 2016, este printre favoriții fanilor competiției, chiar dacă în ultima vreme Rusia a fost aspru contestată chiar și în cadrul competiției pentru politicile discriminatoare și anexarea Peninsulei Crimeea.

Ester Peony, cântăreața care reprezintă România, va urca pe scenă joi, 16 mai 2019. Artista intră de pe poziția a 6-a în concurs, în a doua semifinală. De obicei, artiștii care cântă în prima jumătate a show-ului nu sunt avantajați deoarece lumea ține minte ultimele piese cântate, cele din second-half. Asta nu reprezintă o problemă pentru româncă.

Aceasta se bucură de mulți susținători în Israel, dar mai ales în România, însă nu suficienți cât să îi asigure calificarea. La casele de pariuri, România este cotată abia pe locul 30 din 34 de țări, deci există șanse mari să ratăm și anul acesta prezența în finala competiției muzicale europene.

Anul trecut, România a ratat calificarea în finala Eurovision. Țara noastră a fost reprezentată de trupa The Humans, care a interpretat melodia ”Goodbye”. Delegația României a primit multe critici, iar Iuliana Marciuc, șefa delegației oficiale, a fost schimbată.

Țările care s-au calificat în prima semifinală:

Cipru

Slovenia

Cehia

Belarus

Serbia

Australia

Islanda

Estonia

Grecia

San Marino

Țările care au ratat calificarea în prima semifinală: Ungaria

Muntenegru

Finlanda

Belgia

Georgia

Portugalia

Țările cu care România se luptă în a doua semifinală:

Armenia

Irlanda

Moldova

Elveția

Letonia

Danemarca

Suedia

Austria

Croația

Malta

Lituania

Rusia

Albania

Norvegia

Olanda

Macedonia de Nord

Azerbaidjan 

Țările calificate de la bun început: BIG 5 + ISRAEL

Franța

Spania

Germania

Italia

Israel

Marea Britanie

Tags: