News

O instituție din România vrea să învețe românii cum să economisească bani

30.08.2019 | 10:40
O institutie din Romania vrea sa invete romanii cum sa economiseasca bani
ADVERTISEMENT

Autoritatea de Supraveghe Fiscală va organiza în perioada 31 august – 1 septembrie, un eveniment de informare și educație financiară a populației. Prin acest eveniment, ASF vrea să îi învețe pe români cum să aibă grijă de bani, cum să îi economisească și cum să se ferească de problemele financiare.

ASF program de informare pentru educația economică a populației

Interesant este că programul de informare economică va începe chiar din tren. Este vorba despre cursa nr. 1681, care pleacă la Constanța din Gara de Nord, la ora 9:30. Astfel, reprezentanții ASF vor interacționa cu pasagerii, vor acorda asistență de specialitate, vor răspunde la întrebările lor și vor distribui materiale educaționale, într-o acțiune desfășurată cu ajutorul CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 31 august, şi duminică, 1 septembrie, cei care doresc să adreseze întrebări sau să solicite informaţii de la reprezentanţii ASF, îi vor putea găsi pe aceştia în zona Casinoului Mamaia din Municipiul Constanţa, unde, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, între orele 10:00-17:00, vor avea loc discuţii cu cei interesaţi şi vor fi distribuite materiale cu caracter educaţional.

Programul educativ ASF, în acest weekend la mare
Programul educativ ASF, în acest weekend la mare *foto: hepta.ro

Care este scopul programului educativ al ASF

Potrivit comunicatului ASF scopul acestui program este acela de a aduce la cunoștința românilor programele pe care Autoritatea le pune la dispoziție: „Obiectivul acţiunii îl reprezintă informarea consumatorilor cu privire la asigurarea de viaţă şi asigurarea de călătorie, asigurarea obligatorie RCA şi existenţa sistemului de soluţionare alternativă a litigiilor SAL-FIN, pus gratuit la dispoziţia consumatorilor de către ASF. Prin această acţiune publică, ASF continuă seria de evenimente de interacţiune directă cu publicul, înscrisă în strategia de educaţie financiară”, menţionează ASF.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului oficial al ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat ființă în 2013 ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanțată și își exercită atribuțiile prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Tags: