Sporturi

Ashleigh Barty a uitat de tenis şi face galerie din tribune! Unde a fost surprinsă campioana de la Roland Garros 2019. Video

02.10.2020 | 19:38
ADVERTISEMENT

Lidera WTA, Ashleigh Barty, a uitat de tenis și face galerie din tribune. Tenismena nu participă la Roland Garros deoarece consideră că riscurile sanitare cauzate de pandemia de coronavirus ar fi prea ridicate.

Jucătoarea de tenis australiană a anunțat acum aproximativ o lună că nu va participa la turneul de Mare Șlem din capitala Franței, invocând criza COVID-19, dar și faptul că nu a putut să se antreneze în condiții optime alături de antrenorul ei, Craig Tyzzer.

ADVERTISEMENT

Australia a impus un control strict al granițelor statelor care alcătuiesc statul, ceea ce a îngreunat deplasarea între acestea.

Barty a uitat de tenis. Tenismena a fost surprinsă la un meci de fotbal australian

În timp ce majoritatea jucătoarelor din partea superioară a clasamentului WTA concurează pentru trofeul de la Paris, Ashleigh Barty se relaxează în Sydney, Australia.

ADVERTISEMENT

Tenismena a fost surprinsă de fotograful autralian Ryan Pierse exprimându-și bucuria în timpul unui meci de fotbal australian dintre Brisbane Lions și Richmond Tigers, încheiat 69-54, contând pentru play-off-ul ligii naționale.

Barty nu purta mască și nu respecta normele de distanțare socială. Trebuie menționat faptul că Australia raportează zilnic extrem de puține cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce în Franța ieri au fost aproximativ 14.000 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Barty se bucură exuberant, deși este recunoscută ca fiind o jucătoare care își exprimă rar emoțiile în public.

Simona Halep o poate devansa pe Barty după Roland Garros

Simona Halep, în prezent pe poziția secundă în ierarhia WTA, o poate depăși pe australiancă dacă repetă performanța de acum doi ani de la Paris. 

ADVERTISEMENT

Românca este favorită la câștigarea Roland Garros și până acum a confirmat acest statut, impunându-se clar în cele trei partide pe care le-a disputat în capitala Franței.

În primele trei tururi, Halep nu a pierdut niciun set, devansându-le categoric pe Sara Sorribes Tormo, Irina Begu și Amanda Anisimova.

În optimi, tenismena o va întâlni pe polona Iga Swiatek, pe care a mai întâlnit-o anul trecut, tot pe zgura pariziană. În optimile de anul trecut, românca a câștigat în două seturi, pierzând doar un singur game, scor 6-1, 6-0.

Jocul a fost unul extrem de scurt, de doar 45 de minute, iar Swiatek nu i-a pus nicio problemă Simonei, rămâne de văzut dacă în partida programată duminică situația se va repeta.

La startul competiției, Simona are 7255 de puncte WTA, iar titlul de Mare Șlem i-ar asigura un total de 8825 de puncte, suficient pentru a redeveni lider mondial. Barty are în prezent 8717 puncte în aceeași ierarhie.

ADVERTISEMENT