Fotbal international

Ashley Young, ultima victimă pe lista manifestărilor rasiste. A fost insultat de suporterii propriei echipe

Autor: Sorin Dumitrescu | 17.04.2019 | 16:27
Ashley Young, Manchester United

Fundașul de 33 de ani al lui Manchester United, Ashley Young, a devenit marți seară ultima victimă de pe o lungă listă a aminfestărilor rasiste din partea suporterilor. Mai dureros este că a fost insultat în mai multe rânduri, după eșecul cu 3-0 suferit de United la Barcelona, în returul sferturilor de finală ale Champions League chiar de fanii echipei la care joacă, Manchester United.

Ashley Young, insulte cu carcter rasist din partea fanilor proprie echipe, Manchester United

Conturile de Twitter au fost pline de insulte cu caracter rasist la adresa lui Ashley Young, cu expresii care de care mai jignitoare, legate de culoarea pielii jucătorului. Împotriva acestor abuzuri verbale sau scrise, cu conținut rasist, s-a ridicat o organizație care militează pentru drepturi egale între oameni, indiferent de culoarea pielii, numită Kick It Out.

Ashley Young insultat grav de fanii lui Manchester United
Ashley Young insultat grav de fanii lui Manchester United

Pe contul său de Twitter Kick It Out cere cu fermitate deținătorilor rețelei de socializare să ia atitudine față de userii care provoacă astfel incidente și să le interzică să mai aibă acces, pentru că dacă se va tăcea înseamnă că șefii Twitter sunt de acord cu astfel de fapte, care contravin evident drepturile și egalitatea dintre oameni.

Raheem Sterling și Mohamed Salah au avut și ei parte de acest tratament

Episodul Ashely Young nu este decât o pagină în plus la dosarul tot mai voluminos al rasismului din ultima vreme. Jucători englezi au fost agresați cu cuvinte cu clară tentă rasistă atât de suporterii echipelor adverse, cât și ai celei naționale a Muntenegrului la partida din preliminariile Euro 2020. Au fost și cazuri în care, la fel ca la Ashley Young, suporterii propriei echipe și-au batjocorit un jucător.

Raheem Sterling a fost de mai multe ori victima rasismului
Raheem Sterling a fost de mai multe ori victima rasismului

Raheem Sterling, considerat la acest moment drept al treilea jucător al lumii ca valoare de piață, a fost victima atacurilor fanilor lui Liverpool iar Mohamed Salah a fost făcut islamist terorist de cei ai lui Chelsea. Dar rasism nu avem doar în Premier League. FANATIK.RO a relatat recent despre reacția jucătorului lui Amiens, Prince Gouano față de suporterii lui Dijon care îl insultau, iar în Serie A Moise Kean de la Juventus a fost luat la țintă de tifosii lui Cagliari pentru culoarea pielii sale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!