Fotbal international

Cât valorează picioarele marilor vedete din fotbal. Vezi cine e recordmanul

Marile vedete din lumea fotbalului au avut mereu grijă de picioarele lor. Vezi cât valorează poliţele de asigurări ale unor Messi sau Ronaldo.
25.12.2017 | 13:50

Fotbaliştii ştiu foarte bine că picioarele lor reprezintă adevărate comori atât pentru ei, cât şi pentru cluburile la care evoluează. Este şi normal, atâta timp cât harul lor se exprimă cu ajutorul picioarelor şi acestea sunt armele prin care duc în extaz milioane de fani şi totodată îşi construiesc vieţi cât mai confortabile din punct de vedere material. Mulţi dintre ei sau cluburile în numele lor au început să se gândească serios la felul în care ar putea fi protejate picioarele abia după ce au trecut printr-o serie de accidentări, mai mult sau mai puţin grave.

Firma de asigurări spaniolă Asierto a făcut o analiză a poliţelor de asigurare relizate de cluburi sau individual de către jucători, constatând că a devenit o adevărată industrie cea a protejării picioarelor cel mai buni jucători. La acest capitol lider detaşat este Real Madrid, Florentino Perez considerând că trebuie să acorde mare atenţie acestui capitol, în condiţiile în care pe Santiago Bernabeu au poposit mereu nume celebre.

ADVERTISEMENT

Asigurări şi pentru mâini

Recordul all time al asigurării picioarelor unui fotbalist aparţine aşadar bossului de la Real Madrid. Cel în cauză a fost englezul David Beckham, care a fost asigurat pentru o sumă fabuloasă: 150 de milioane euro! Pe locul 2 se situează actualul star de pe Santiago Bernabeu, portughezul Cristiano Ronaldo, cu 100 de milioane, asigurarera fiind făcută încă din 2009,  iar pe treapta a treia actualul tehnician al madrilenilor, din perioada în care era jucător, Zinedine Zidane, cu 70 de milioane euro.

La FC Barcelona interesul clubului există, însă cotele de asigurare sunt mult inferioare celor de la Real Madrid. Astfel, picioarele lui Leo Messi au fost asigurate doar pentru 50 de milioane euro, deci jumătate cât ale lui Cristiano Ronaldo, iar cele ale lui Andres Iniesta la 15 milioane. Dar nu numai picioare se pot asigura prin firmele de specialitate. Iker Cassilas, pe vremea când era între buturile lui Real Madrid, avea mâiinile asigurate pentru 7,5 milioane euro.

ADVERTISEMENT