News

Asistent de la Spitalul Focșani, infectat cu COVID-19, acuzații grave la adresa autorităților: ”Se fac internări abuzive”

08.05.2020 | 19:46
Asistent de la Spitalul Focsani infectat cu COVID19 acuzatii grave la adresa autoritatilor Se fac internari abuzive
ADVERTISEMENT

Un asistent de la Spitalul Focșani, infectat cu COVID-19, face acuzații grave la adresa autorităților care răspund de ultimele zile de activitățile de la unitatea medicală din județul Vrancea.

Asistent de la Spitalul Focșani, infectat cu COVID-19, acuzații grave la adresa autorităților: ”Se fac internări abuzive”

După ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, un asistent medical de la Spitalul Judeţean Focşani spune că mutarea pacienţilor din Vrancea la spitale din Brăila şi Buzău este ”un abuz de putere şi inconştienţă”, întrucât pacienţii au dreptul de a alege medicul care să-i trateze.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cadrul medical mai aduce în vedere și o serie de greşeli nejustificate ale celor din fruntea spitalului, cum ar fi pierderea probelor de control, anunță News.ro.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, asistentul se plânge că a fost internat abuziv în secția de contagioase a spitalului, deși el este asimptomatic.

ADVERTISEMENT

”Dacă în cazul meu s-au făcut greşeli nejustificate (internare abuzivă în secţia Contagioase, eu fiind asimptomatic la momentul internării, pierderea probelor la testele de control efectuate de DSP, necomunicarea nici până astăzi a rezultatelor, eliberarea unui aviz epidemiologic fără parafă medicală), acum revolta şi durerea din sufletul meu este prea mare….Şi sunt convins că, din păcate, aşa va rămâne…!!”.

Acuzații grave la adresa Prefecturii și a Ministerului Sănătății

Cadrul medical din Focșani acuză cele mai înalte foruri decidente din această perioadă, Ministerul Sănătății și Prefectura Vrancea, și spune că drepturile pacienților sunt încălcate grav în unitatea medicală din județ.

ADVERTISEMENT

”E trist ce se întâmplă, bătaie de joc…!!! Din partea Prefecturii, a Ministerului Sănătăţii, a tuturor autorităţilor ce sunt implicate în tratarea combaterea acestei pandemii!

Chiar dacă este stare de urgenţă, chiar dacă unele instituţii sunt depăşite, nu putem încălca drepturile pacientului, drept care spune că orice pacient poate să-şi aleagă medicul şi unitatea Medicală unde să fie tratat…!!

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pacienţii din secţia Contagioase a Spitalului Judeţean Focşani, mulţi dintre ei cadre medicale, colegi de-ai noştri, ce trebuia să fie mutaţi abuziv în alte spitale din alte judeţe, este strigător la cer, este abuz de putere, este incompetenţă”, scrie cadrul medical.

ADVERTISEMENT