News

Asistentă, agresată de un bărbat pentru că i-a vaccinat soția fără acordul lui, în Canada. Ce au transmis polițiștii

Un bărbat din Canada este căutat de polițiști după ce a agresat o asistentă. Acesta s-a enervat pentru că soția sa fusese vaccinată fără acordul lui
22.09.2021 | 23:13
Asistenta agresata de un barbat pentru ca ia vaccinat sotia fara acordul lui in Canada Ce au transmis politistii
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în incinta unei farmacii din orașul Sherbrooke, la aproximativ 155 de kilometri sud-est de Montreal.

Poliția din provincia canadiană Quebec caută un bărbat suspectat că a lovit-o pe asistenta care i-a vaccinat soția, fără să-i ceară acordul, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Asistentă, agresată de un bărbat pentru că i-a vaccinat soția fără acordul lui, în Canada. Ce au transmis polițiștii

Purtătorul de cuvânt al poliției a explicat că totul s-a întâmplat în dimineața zilei de luni. Bărbatul era revoltat când a intrat în cabinetul de vaccinare.

„Suspectul nostru s-a dus direct în birou și a început să țipe la asistentă. Bărbatul a părut să fie șocat de faptul că soția sa a fost vaccinată în farmacie fără autorizația sa și a lovit-o pe asistentă în față,” a transmis reprezentantul oamenilor legii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au mai transmis că nu este foarte clar dacă omul era împotriva vaccinurilor. Nu se știe cu exactitate nici dacă soția acestuia chiar fusese vaccinată în respectivul centru.

De la începutul pandemiei, la nivel global, asistentele medicale s-au tot confruntat cu situații similare de agresiune, au declarat experții în sănătate.

ADVERTISEMENT

Proteste anti-vaccinare în mai multe zone

În Canada, protestele împotriva vaccinării s- au înmulțit în perioada premergătoare alegerilor federale din această săptămână. Unele demonstrații au vizat școlile și spitalele.

Protestatarii au atras furia autorităților. Primul ministrul canadian Justin Trudeau a promis că va reprima astfel de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost chiar el ținta unor manifestați, cu puțin timp în urmă. Oamenii au aruncat cu pietriș în premier. În urma incidentului, un bărbat a fost arestat, iar șeful Executivului nu a fost rănit. Trudeau a criticat dur atitudinea oamenilor și a precizat că aceștia nu ezită să atace chiar medicii și asistentele.

Premierul provinciei canadiane Quebec și-a pierdut și el răbdarea. Miercuri, François Legault a declarat că guvernul său va adopta o lege specială, chiar de joi, pentru a opri protestatarii anti-vaccinare să protesteze în apropierea școlilor sau a spitalelor.

În caz contrar, oamenii vor fi amendați. „Răbdarea mea a atins limita”, le-a spus acesta reporterilor de la Quebec City. „Cred că este important să lăsăm copiii și pacienții în pace,” a adăugat.

ADVERTISEMENT