ADVERTISEMENT
News

Asistentă de 47 de ani, răpusă de Covid-19. Era în prima linie a luptei cu pandemia

Autor: Adrian Baciu | 26.10.2020 | 16:05
Asistentă de 47 de ani, răpusă de Covid-19. Era în prima linie a luptei cu pandemia
Foto: hepta.ro

Pandemia de Covid-19 face o nouă victimă în rândul cadrelor medicale din România. O asistentă de doar 47 de ani a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Angajată la Spitalul Orăşenesc Balş, aceasta a încetat din viață pe patul Spitalului Municipal Caracal, acolo unde era internată, după testarea pozitivă pentru noul coronavirus.

Femeia a fost confirmată cu SARS-CoV-2 pe 16 octombrie, iar pe 18 octombrie s-a prezentat la internare. Ulterior, starea asistentei s-a agravat, iar medicii Spitalului Balș au decis să o transfere. În cele din urmă, a fost primită la Spitalul Caracal, unde a murit, luni dimineață.

ADVERTISEMENT

Încă un cadru medical răpus de Covid-19. O asistentă de 47 de ani a murit la Balș

Comunitatea medicală din județul Olt este în doliu. O asistentă de la Spitalul Orășenesc Balș a murit, luni dimineață, din cauza Covid-19. Decesul a fost consemnat la Spitalul Caracal, unde femeia era internată.

Asistenta decedată era implicată direct în lupta cu pandemia de coronavirus, fiind în prima linie a tratării pacienților infectați. Din nefericire, boala nu a ocolit-o.

ADVERTISEMENT

Testul său pozitiv a fost făcut pe 16 octombrie, iar peste două zile starea i s-a agravat și s-a prezentat la Balş pentru internare. Ulterior, și membrii familiei sale au fost confirmaţi cu Covid-19 şi trataţi la acelaşi spital, de unde au fost externaţi la cerere, luni.

”Asistenta avea 47 de ani. Mai avea hipertensiune și obezitate. Lucra pe Secția de Boli Interne, unde s-a ocupat de pacienți Covid-19, bănuim că infectarea s-a făcut pe secție.

ADVERTISEMENT

De joi, a început să desatureze, iar vineri s-a făcut transferul la Caracal, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem Computer Tomograf, avem doar Radiologie.

S-a observat o modificare, s-a insistat pentru CT la Caracal, a fost trimisă pentru CT și am reușit să obținem să și rămână acolo. Este cumplit…“, a declarat managerul Spitalului Balş., dr. Daniela Grigoriu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

O altă asistentă de la Balș, în stare gravă la ATI

Într-o stare gravă se află în prezent o altă colegă a asistentei decedate. Este vorba de o infirmieră de la Spitalul Balș, aceasta fiind internată pe Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Slatina.

”Mai avem o infirmieră în stare gravă, care a fost transferată la Slatina, de această data. Este pe Terapie Intensivă, la Slatina. Ea are puțin peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

În acest moment, încercăm să transferăm toți pacienții către alte spitale din județ, pentru a putea face dezinfecție complete pe Secția de Medicină Internă, nu îi mai ținem aici, asigurăm doar urgențele”, a adăugat managerul de la spitalul din Balș pentru sursa citată.

În România, de când a început pandemia și până în prezent, au murit 12 medici, iar peste 5.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!