News

Asistenta din Botoșani a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în ziua în care a murit! A avut două teste negative inițial

24.05.2020 | 17:00
Asistenta din Botosani a fost confirmata pozitiv cu COVID19 in ziua in care a murit A avut doua teste negative initial
ADVERTISEMENT

Asistenta din Botoșani a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în ziua în care a murit! Sunt mai multe semne de întrebare după acest anunț, mai ales că femeia, în vârstă de 45 de ani, nu suferea de alte boli, dar prezenta simptome grave de coronavirus.

Asistenta din Botoșani a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în ziua în care a murit!

Femeia lucra la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și, spun autoritățile, a fost testată de două ori împotriva COVID-19, dar de fiecare dată rezultatul i-a ieșit negativ.

ADVERTISEMENT

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului din Iași, susține că nu este vorba despre o anchetă epidemiologică făcută greșit, care să fi condus la depistarea cazului tardiv.

A avut două teste negative inițial

Asistenta a fost tratată pentru infecția cu noul coronavirus, chiar dacă a ieșit negativ la testare, pentru că prezenta simptome.

ADVERTISEMENT

„A fost o internare lungă la Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir.

De la început a fost internată la ATI. Nu avea cormobidități care să determine o atât de mare imunodepresie. Avea simptome grave de COVID, dar cu teste negative”, a spus aceasta

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultima perioadă mai mulți specialiști au tras un semnal de alarmă și au precizat că de când a izbucnit pandemia de coronavirus, există numeroase cazuri de pacienți cu simptomatologie gravă, dar ale căror probe prelevate din nas sau gât dau rezultat negativ.

„Și noi am avut câteva astfel de cazuri, de bolnavi care au dezvoltat pneumonie specifică COVID, dar cu teste negative la probele din rinofaringe”, a explicat pentru Libertatea un medic ATI la un spital COVID din București.

ADVERTISEMENT

„Uneori e necesar să prelevezi probe biologice din profunzimea plămânilor, din bronhii, pentru ca testul să iasă pozitiv. Mai mult ca sigur acest lucru s-a întâmplat și în cazul pacientei de 45 de ani care a fost confirmată abia la al treilea test, deși dezvoltase o formă gravă a bolii, care a dus, din păcate, la deces”, a continuat acesta.

În final, medicul ATI a precizat că în această situație numai o autopsie ar putea lămuri pe deplin dacă au existat sau nu cormobidități.

 

ADVERTISEMENT