News

Asistentă medicală și doi pacienți de la Fundeni, infectați cu coronavirus! Care este starea lor

18.04.2020 | 11:04
Asistenta medicala si doi pacienti de la Fundeni infectati cu coronavirus Care este starea lor
ADVERTISEMENT

O asistentă medicală și doi pacienți de la Fundeni au fost infectați cu coronavirus! Cei doi au ajuns de urgență în spitale COVID, în timp ce cadrul medical este internat chiar în Institut. Reprezentanții spitalului spun că aceste cazuri nu pun în pericol activitatea unității.

Asistentă medicală și doi pacienți de la Fundeni, infectați cu coronavirus!

“La ICF se testeaza de COVID orice pacient care necesita internarea. Totodata sunt testati toti angajatii care lucreaza in sectiile cu bolnavi in stare grava.

ADVERTISEMENT

Conducerea ICF face toate eforturile sa tina sectiile cu pacienti imunodeprimati cat se poate de sigure.

Care este starea lor

De aceea, este testat personalul care intra in zonele verzi. Se incearca astfel, sa nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, in sectiile unde sunt pacienti internati cu boli grave”, explica reprezentantii unitatii sanitare.

ADVERTISEMENT

Asistenta medicala este asimptomatica, subliniaza Institutul Fundeni. “Am testat-o fiindca am inceput sa testam personalul. Testam pacientii si personalul.

Testarea pacientilor si a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricarui posibil focar si, totodata, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea in siguranta a activitatii unitatii medicale.

ADVERTISEMENT

Astfel am identificat o persoana complet asimptomatica si am izolat-o, respectiv asistenta medicala”, a declarat conf dr Anca Colita, manager IC Fundeni.

Trebuie specificat că asistenta medicala nu a intrat in contact cu niciun pacient, aceasta purtând echipament de protectie.

ADVERTISEMENT

“Orice pacient care necesita internarea in Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID si sta in zona de izolare, singur in salon, pana avem rezultatul testului.

Daca este negativ, se duce in zona verde a sectiei, daca este pozitiv se transfera la spital dedicat COVID. Cei doi pacienti au fost testati.

Ei asteptau rezultatul testului in izolare. Am facut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat in contact a purtat echipament de protectie. Cand am primit testul pozitiv, i-am transferat”, a adaugat prof dr Alina Tanase director medical ICFundeni.

 

 

 

ADVERTISEMENT