News

Asistentă medicală din SUA, prinsă cu adeverințe Covid false. Ce pedeapsă uriaşă riscă

O asistentă medicală din Statele Unite ale Americii riscă ani grei de închisoare după ce a emis adeverințe COVID false unor persoane care nu s-au vaccinat.
04.12.2021 | 15:13
Asistenta medicala din SUA prinsa cu adeverinte Covid false Ce pedeapsa uriasa risca
ADVERTISEMENT

O asistentă medicală din SUA a fost pusă sub acuzare de o instanță federală pentru că a eliberat documente false de vaccinare anti-COVID.

Povestea s-a petrecut statul american Carolina de Sud. Potrivit acuzării, Tammy McDonald, o femeie de 53 de ani din orașul Columbia, a eliberat documentele false în lunile iunie și iulie anul curent, relatează CNN.

ADVERTISEMENT

Asistenta medicală din SUA riscă ani grei de închisoare pentru că a eliberat certificate false de vaccinare

Deși știa că persoanele nu primiseră vaccinul anti-COVID, asistenta ar fi completat formularele de vaccinare, susțin anchetatorii generali, conform Antena3.

Femeia a fost pusă oficial sub acuzare vineri, 3 decembrie, iar instanța a stabilit în cazul său o cauțiune de 10.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Au fost formulate două capete de acuzare pentru realizarea frauduloasă de documente de identificare și un cap de acuzare pentru că i-a mințit pe anchetatori.

“A furnizat documente care atestă vaccinarea unor persoane și a completat personal datele de identificare ale acestor persoane și loturile de fabricație pentru vaccinuri despre care știa că nu au fost administrate persoanelor respective”, se spune în actul de acuzare.

ADVERTISEMENT

Ce pedeapsă riscă asistenta medicală din Statele Unite ale Americii

Dacă va fi găsită vinovată, Tammy McDonald riscă până la 15 ani de închisoare pentru frauda cu documente.

Totodată, femeia riscă până la cinci ani de detenție pentru i-a mințit pe procurori.

“Deși actul de acuzare vorbește de la sine, crearea frauduloasă de documente de vaccinare pentru cei care nu s-au vaccinat amenință în mod direct sănătatea cetățenilor din Carolina de Sud”, a declarat procurorul federal interimar M. Rhett DeHart.

ADVERTISEMENT

Asistenta din Carolina de Sud s-a declarat nevinovată.