News

Asistenta moartă de la Botoșani, deși s-a vindecat de Covid-19, ar fi decedat din cauza „concentrației mari de viruși din organism”. Ministrul Tătaru cere reevaluarea cazului

26.05.2020 | 22:24
Asistenta moarta de la Botosani desi sa vindecat de Covid19 ar fi decedat din cauza concentratiei mari de virusi din organism Ministrul Tataru cere reevaluarea cazului
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, crede că decesul asistentei care a murit la Botoșani după ce se vindecase de coronavirus ar fi survenit pe „fondul concentrației mari de viruși din organism”.

UPDATE, 22:24 / Ministrul Nelu Tătaru se implică în cazul asistentei moarte din Botoșani. Tătaru vrea „reevaluarea” cazului, cu toate că specialiștii au determinat că femeia nu mai avea Covid-19, după ce au testat-o de două ori la interval de 24 de ore. Cu toate acestea, Tătaru pare convins că femeia ar fi murit din cauza infecției cu Covid-19, astfel că vrea ca acest caz să fie lămurit cu strictețe, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Asistenta vindecată de Covid-19, care a decedat, ar fi avut „concentrație mare de viruși în organism”

Pacienta s-ar fi vindecat de Covid-19 după ce a fost tratată cu Remdesivir. “Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat şi duc la deces.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani”, a explicat Corobăț, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicul crede că e logic ca „încrăctura virală mare” să fie cauza decesului asistentei. “Nu există studii concrete, dar aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări“, a completat doctorul.

Cu toate acestea, femeia nu mai era infectată cu Covid-19 în momentul decesului, așa cum au demonstrat reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. “A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a rememorat Dorobăț, conform Digi 24.

Asistenta medicală de la Botoșani suferea de alte boli și se vindecase inițial de Covid-19

La mijlocul lunii mai, o asistentă angajată la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a murit la câteva zile după ce fusese declarată vindecată de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Femeia, care suferea și de alte boli, a stat o lună internată în spital, după care a fost declarată vindecată și transferată la Spitalul din Dorohoi. Din păcate, la Dorohoi a întâmpinat complicații și a murit.

Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean”, declara purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei, în acel moment.

ADVERTISEMENT