News

Asistenta moartă de la Botoșani, deși s-a vindecat de Covid-19, ar fi decedat din cauza „concentrației mari de viruși din organism”. Ministrul Tătaru cere reevaluarea cazului

26.05.2020 | 22:24
Asistenta moarta de la Botosani desi sa vindecat de Covid19 ar fi decedat din cauza concentratiei mari de virusi din organism Ministrul Tataru cere reevaluarea cazului
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, crede că decesul asistentei care a murit la Botoșani după ce se vindecase de coronavirus ar fi survenit pe „fondul concentrației mari de viruși din organism”.

UPDATE, 22:24 / Ministrul Nelu Tătaru se implică în cazul asistentei moarte din Botoșani. Tătaru vrea „reevaluarea” cazului, cu toate că specialiștii au determinat că femeia nu mai avea Covid-19, după ce au testat-o de două ori la interval de 24 de ore. Cu toate acestea, Tătaru pare convins că femeia ar fi murit din cauza infecției cu Covid-19, astfel că vrea ca acest caz să fie lămurit cu strictețe, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Asistenta vindecată de Covid-19, care a decedat, ar fi avut „concentrație mare de viruși în organism”

Pacienta s-ar fi vindecat de Covid-19 după ce a fost tratată cu Remdesivir. “Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat şi duc la deces.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani”, a explicat Corobăț, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicul crede că e logic ca „încrăctura virală mare” să fie cauza decesului asistentei. “Nu există studii concrete, dar aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări“, a completat doctorul.

Cu toate acestea, femeia nu mai era infectată cu Covid-19 în momentul decesului, așa cum au demonstrat reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. “A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a rememorat Dorobăț, conform Digi 24.

Asistenta medicală de la Botoșani suferea de alte boli și se vindecase inițial de Covid-19

La mijlocul lunii mai, o asistentă angajată la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a murit la câteva zile după ce fusese declarată vindecată de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Femeia, care suferea și de alte boli, a stat o lună internată în spital, după care a fost declarată vindecată și transferată la Spitalul din Dorohoi. Din păcate, la Dorohoi a întâmpinat complicații și a murit.

Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean”, declara purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei, în acel moment.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”