ADVERTISEMENT
News

Asistentă tăiată cu lama pe față de un pacient. De ce s-a enervat bărbatul

Autor: Ana Mirea | 12.09.2020 | 00:05
Asistentă tăiată cu lama pe față de un pacient. De ce s-a enervat bărbatul
O asistentă a fost atacată de un pacient fiindcă nu l-a lăsat să fumeze în salon. Foto: adevarul.ro

O asistentă medicală de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” a fost tăiată pe faţă şi la un deget cu o lama de ras de un pacient supărat că nu a fost lăsat să fumeze în salon.

ADVERTISEMENT

Incidentul violent a avut loc joi după-amiază, în jurul orei 15:30, la etajul 1 al Secţiei Psihiatrie 3, arată adevărul.ro.

Asistenta spitalului nu a vrut să depună plângere la poliție.

ADVERTISEMENT

Asistentă atacată de un pacient fiindcă nu a vrut să-l lase să fumeze în salon

Incidentul a avut loc fiindcă pacientul nu a fost lăsat să fumeze în salon și nu i s-au pus la dispoziție telefonul mobil și încărcătorul.

În acel moment, potrivit procedurilor, asistenta a vrut să îl liniştească, fiind însă tăiată pe faţă şi la un deget cu un fragment de lama extras dintr-un aparat de ras.

ADVERTISEMENT

Din fericire, leziunile au fost superficiale, nepunandu-i viaţă în pericol femeii. Totuşi, aceasta a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Violența în spitale față de personalul medical este un subiect care, în ultimii ani, a cunoscut o creștere substanțială. Acest fenomen este prezent nu numai la noi în țară, ci la nivel global.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a fost înregistrat  și în județul Argeș, unde un medic de la UPU a fost agresat fizic de doi tineri aflați în stare de ebrietate, care pretindeau că aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Studiile făcute în Romania arată că motivul frecvent folosit drept „scuză” a fost timpul prea lung de așteptare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au fost luate măsuri împotriva actelor de violență în spitale (prin instalarea camerelor de supravegheat și pază) astfel de evenimente nu pot fi anticipate, iar pacienții sau aparținătorii pot fi imprevizibili. Există într-adevăr specialități în care medicii sunt expuși unui număr mai mare de agresiuni (medicina de urgență, psihiatrie), însă în ultima perioada se pare că aceste statistici se extind.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!