News

Asistentele de la spitalul din Călărași, prea sexy pentru secția de chirurgie. Cum veneau îmbrăcate tinerele

Cel puțin trei tinere de la Spitalul Județean Călărași au fost vizate de o somație a șefei secției de chirurgie, care le-a cerut să poarte ”echipamentul regulamentar”.
04.06.2022 | 15:39
Asistentele de la spitalul din Calarasi prea sexy pentru sectia de chirurgie Cum veneau imbracate tinerele
Asistentele medicale tinere au fost acuzate că vin îmbrăcate prea provocator la serviciu
ADVERTISEMENT

Solicitarea a venit prin intermediul unii mesaj transmis pe WhatsApp, prin care asistentele sunt atenționate că nu mai au voie să intre în secție cu ”uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ținută necorespunzătoare în mediul sanitar”.

Ținutele prea sexy ale asistentelor, semnalate ”din priviri” de bolnavi

Mustrarea nu este făcută nominal, însă în mesaj se specifică faptul că sunt ”cel puțin trei asistente în această situație”, doar la secția de chirurgie.

ADVERTISEMENT

Profira Stan, șefa secției, a confirmat pentru o publicație locală că și ei i s-a atras atenția, de către conducerea spitalului, în legătură cu ținutele celor trei asistente. Acest lucru l-a constatat și ea ”din privirile bolnavilor”.

Șefa secției: ”Fetele sunt tinere, vor să-și arate…”

”Nu așa am învățat la școală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ținută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii și fără ojă, nu au ce să facă decât când sunt în concediu.

ADVERTISEMENT

Chiar șeful de secție mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacționez chiar imediat, cu toate că și eu constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-și arate…

Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am ceva cu tinerețea lor dar… Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienților și mi-a atras șeful de secție și a trebuit să iau măsuri și să impun să se întoarcă la ținuta regulamentară”, a declarat Profira Stan jurnaliștilor de la Călărași Press.

ADVERTISEMENT

Ce prevede codul vestimentar al asistentelor medicale

Femeia a menționat că problema nu a fost semnalată doar la secția de chirurgie ci în întreg spitalul, acolo unde tinerele asistente se îmbracă mult prea provocator pentru jobul pe care-l au.

Codul vestimentar al asistentelor, prevăzut de protocoalele și regulamentele interne ale unităților medicale specifică faptul că acestea sunt obligate să poarte halate medicale ”adaptate la dimensiunile persoanei”.

ADVERTISEMENT

Ele trebuie să mai posede încălțăminte adecvată, să aibă unghii scurte (pentru că sub unghiile lungi se pot acumula bacterii) și să respecte reguli de igienă personală. De asemenea, părul trebuie să fie prins în coadă sau coc.

ADVERTISEMENT