News

Asistenții maternali care au avut grijă de Sorina rup tăcerea. Apelul soților Șărămăt către familia adoptivă a fetiței

17.07.2019 | 17:59
Asistenții maternali care au avut grijă de Sorina rup tăcerea. Apelul soților Șărămăt către familia adoptivă a fetiței
Cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă preluată cu forța de autorități, e departe de a se fi încheiat. Sursa foto: Actual în Gorj

Ies la iveală noi detalii în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, preluată cu forța din casa asistenților maternali, pentru a fi dată spre adopție unei familii de români stabiliți în Statele Unite ale Americii. Soții Șărămăt, cei care au avut-o până acum în grijă pe micuță s-au hotărât să rupă tăcerea, pentru a lămuri toate necunoscutele acestei povești care a sensibilizat oamenii din întreaga țară.

Asistenții maternali explică de ce nu au adoptat-o pe Sorina

Într-un interviu acordat recent, aceștia au dezvăluit motivul pentru care nu au încercat să o adopte pe Sorina, deși i-au fost asistenți maternali vreme de șapte ani. În plus, potrivit spuselor celor doi, fetița a știut încă de la început că nu este fiica lor naturală, exprimându-și de fiecare dată dorința de a locui alături de ei.

Ni s-a spus că fata nu e scoasă la adopție și că e vizitată de părinți. Fetița știa de când era mică, am încercat să îi explic. I-am zis că sunt mama care a adoptat-o. Știe absolut totul fetița”,  ”Copilul (n.r. Sorina) nu a vrut niciodată să plece. Există proces verbal în care se vede că nu m-am opus. Le-am permis (n.r. familiei care a adoptat-o pe Sorina și autorităților) să intre în curte să vorbească cu fetița. Ea a început să plângă” , au explicat cei din familia Șărămăt pentru stirilekanald.ro.

Soții Șerămăt vin cu dezvăluiri. Sursa foto: stirilekanald.ro
Soții Șerămăt vin cu dezvăluiri. Sursa foto: stirilekanald.ro

Apelul către familia adoptivă

Totodată, foștii asistenți maternali ai Sorinei au lansat un apel către familia Săcărin, cea care a adoptat-o și intenționează să o ducă peste Ocean. Mai concret, aceștia susțin că vor renunța la luptă, în momentul în care micuța va spune public faptul că nu mai dorește să se întoarcă la cei care au crescut-o timp de șapte ani.

Îi rugăm frumos pe Săcărin să lase fata să vorbească. Să spună unde vrea să rămână. Și să vorbească cu Andreea. Măcar să le lase sa vorbească la telefon. Nu să mintă avocata lor că nu ne merge telefonul. Am întrebat avocata ce face, cum se simte Sorina și ne-a spus că s-a adaptat, că nici nu a mai întrebat de noi, după două zile, că nu dorește să vorbească cu noi.

Sorina, te iubim și nu vom ceda niciodată. Chiar și în America o să ajungem să te întâlnim. Atât timp cât vezi că un copil te vrea… Sorina ar fugi în brațele noastre. Un copil, să îl crești 8 ani de zile nu te uită… Cred că de cum ne va vedea, ne va sări în brațe”, au mai spus soții Șărămăt.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri