News

Asistentul de regie care i-a dat arma lui Alec Baldwin a mai avut incidente în trecut: „A fost concediat”

Dave Halls, asistentul de regie care i-a dat arma lui Alex Baldwin, cea cu care a ucis-o pe directoarea de imagine, a mai avut incidente în trecut.
26.10.2021 | 10:51
Asistentul de regie care ia dat arma lui Alec Baldwin a mai avut incidente in trecut A fost concediat
ADVERTISEMENT

Asistentul de regie de la filmul „Rust”, cel care i-a dat arma lui Alec Baldwin, a mai avut incidente în trecut, la alte pelicule.

Mai mult, acesta a fost concediat în trecut după accident. Dave Halls este cel care i-a dat lui Baldwin arma cu care a ucis-o din greșeală pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. De asemenea, l-a rănit pe regizorul Joel Souza cu aceeași armă.

ADVERTISEMENT

Asistentul de regie a fost implicat în incidente de siguranță la filmări acum doi ani. O companie de producție a făcut dezvăluiri în legătură cu acest subiect.

Asistentul de regie care i-a dat arma lui Alec Baldwin a mai avut incidente în trecut: „A fost concediat”

Dave Halls, asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea Halynei Hutchins, a fost concediat de pe platoul unui alt film, „Freedom’s Path”, acum doi ani.

ADVERTISEMENT

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul ‘ Path’ în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat un producător al filmului respectiv pentru AFP, notează Agerpres. Filmul încă nu a apărut pe ecrane.

Asistentul de regie a fost dat afară de pe platou la scurt timp după accidentul cu arma. Producția a reluat filmările abia după ce Dave Halls a plecat din platou.

ADVERTISEMENT

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave a părăsit scena”, a mai spus sursa respectivă.

Halls i-a dat o armă lui Alec Baldwin pe platourile de filmare ale westernului „Rust”. Actorului i s-a spus că arma nu era una periculoasă, așa că a folosit-o pentru a repeta o scenă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, s-a dovedit că arma avea muniție reală și a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului. Totodată, arma l-a rănit și pe regizorul Joel Souza, aflat acum sub supravegherea medicilor.

Arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins ar fi fost utilizată cu câteva ore înainte de tragedie de membrii echipei pentru tir în cutii de conserve, relatează The Wrap, care citează surse apropiate de filmările pentru „Rust”.

Potrivit regulilor industriei cinematografice în acest domeniu, este interzisă prezența muniție reale pe platourile de filmare, tocmai pentru a evita astfel de incidente care pot duce la deces.

Și armurierul filmului „Rust” a avut probleme cu armele

Hannah Gutierrez-Reed, armurierul filmului „Rust”, a avut probleme în platoul altor producții din cauza neglijenței față de arme. Atunci când lucra pentru o altă peliculă, tânăra de 24 de ani i-a dat unei actrițe de doar 11 ani o armă neverificată corespunzător, după cum notează publicația Daily Beast.

„Era puțin neglijentă cu armele, fluturându-le în aer din când în când. (…) De câteva ori a încărcat gloanțele oarbe și făcea acest lucru într-un mod care nu era sigur”, au relatat surse din producția filmului „The Old Way” pentru publicația citată.

Alec Baldwin a primit o armă de recuzită pe care o credea sigură când, de fapt, aceasta avea muniție reală. Și asistentul de regie Dave Halls ar fi trebuit să verifice arma înainte ca aceasta să ajungă la actor.

ADVERTISEMENT