Fotbal international

Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști cere suspendarea tuturor competițiilor: „Există expunere permanentă la coronavirus”

11.03.2020 | 18:24
Asociatia Mondiala a Fotbalistilor Profesionisti cere suspendarea tuturor competitiilor Exista expunere permanenta la coronavirus
ADVERTISEMENT

FIFPRO, Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști, a cerut suspendarea tuturor competițiile în următoarea perioadă, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

FIFPRO cere măsuri radicale

Coronavirusul produce daune din ce în ce mai importante, sportul fiind unul dintre sectoarele afectate. După ce Italia și Elveția au hotărât suspendarea tuturor evenimentelor sportive din luna martie, FIFPRO, Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști, a cerut aceeași măsură în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

FIFPRO aduce ca argument protejarea jucătorilor, expuși în timpul antrenamentelor, deplasărilor și a meciurilor oficiale.

Fotbaliștii profesioniști sunt îngrijorați de expunerea lor și a familiilor lor la coronavirus în fiecare zi. Pentru jucători, spre deosebire de alte sectoare sociale, expunerea la virus este în timpul antrenamentelor, deplasărilor și a meciurilor.

ADVERTISEMENT

Cerem organizatorilor competițiilor să respecte dorința jucătorilor și să ia măsuri de precauție, incluzând aici și suspendarea antrenamentelor și competițiilor.

Susținem fotbaliștii și asociațiile care au cerut amânarea sau suspendarea competițiilor în țările sau zonele în care activează”, a transmis FIFPRO printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Sprijin pentru echipe

Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști transmite că echipele cu bugete mai mici sunt afectate serios în această perioadă, în care o sursă importantă de venit, încasările de pe bilete, nu mai există.

În acest context, FIFPRO cere sprijin pentru aceste cluburi.

Ca industrie, fotbalul este afectat de coronavirus în nenumărate aspecte. Disputarea partidelor fără spectatori și suspendarea jocurilor au un efect important în încasările cluburilor mici și mijlocii, care sunt cele mai afectate.

ADVERTISEMENT

Industria fotbalistică ar trebui să implementeze măsuri extraordinare de solidaritate pentru cluburi afectate financiar de situația actuală, cum ar fi asistență financiară sau realizările plăților în avans”, se arată în comunicatul FIFPRO.

Italia, una dintre cele mai afectate țări de noul tip de coronavirus, a decis suspendarea tuturor activităților sportive până pe 3 aprilie, când jocurile se vor relua dacă situația se va îmbunătăți.

În România, cea mai importantă măsură luată până acum a fost disputarea partidelor fără spectatori.

ADVERTISEMENT
Tags: