News

Un primar gălățean îl ia peste picior pe Petre Daea: „Voi înființa o asociație pentru drepturile râmelor!”

18.11.2019 | 14:36
Un primar galatean il ia peste picior pe Petre Daea Voi infiinta o asociatie pentru drepturile ramelor
Un primar îl ia peste picior pe Petre Daea și anunță înființarea unei asociații pentru drepturile râmelor *foto: energofish.ro
ADVERTISEMENT

Un pescar cu suflet mare! Așa ar putea fi descris primarul orașului gălățean Târgu Bujor, Laurențiu Gâdei. Edilul vrea să înființeze o asociație de protecție pentru dreptul râmelor! Edilul spune că este pescar și râmele nu sunt respectate pentru că sunt omorâte fără anestezie și fără medic veterinar, susține sarcastic Gâdei. El face o comparație în acest sens cu sacrificarea porcilor de Crăciun, care trebuie asistată cu un veterinar.

Un primar gălățean vrea să facă o asociație pentru drepturile râmelor

„Anunț în premieră că înființez o asociație care va milita pentru respectarea drepturilor râmelor. De râme nu se ocupă nimeni, eu sunt pescar și sunt conștient de chinurile prin care trec. Râmele sunt eutanasiate de pescari în mod barbar, fără anestezie și fără medic veterinar. Trebuie să schimbăm ceva”, a declarat primarul, pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ideea primarului a venit după ce a aflat de fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, cu privire la obligativitatea prezenței unui medic veterinar la sacrificarea porcilor de Crăciun. Edilul spune că regula impusă de autoritățile centrale este imposibil de aplicat: „Eu ca primar reprezint orașul Tg.Bujor și satele componente Moscu și Umbrărești. Avem mulți porci în zonă, estimez că de Crăciun vor fi sacrificate între 300 și 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificați în același timp, durează o săptămână. Stau și mă întreb cum va reuși un medic veterinar să ajungă la toate gospodăriile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat așa ceva. Este o chestie năstrușnică, asta cu porcii. Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea să rămână și la pomana porcului, așa este creștinește, mai ales că au asistat la sacrificare”, a precizat Laurențiu Gâdei.

Ce i-a mai nemulțumit pe țărani

O altă prevedere care a stârnit nemulțumirea țăranilor este cea care stabilește că o gospodărie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de vârsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fată mai mulți purcei îl va obliga pe proprietar să declare animalele și să se înregistreze la Registrul Comerțului, devenind astfel o mini fermă. În ordinul fostului ministru al Agriculturii nu se spune cum vor fi sancționați cei care nu respectă noile reguli.

ADVERTISEMENT