Sport

Asociația „Salvați Steaua”, demers concret pentru revenirea persoanelor nevaccinate pe stadioane: „Am facut adresă la Guvern!”. Exclusiv

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre demersul făcut de Asociația „Salvați Steaua” pentru revenirea persoanelor nevaccinate pe stadioane.
16.10.2021 | 19:32
Asociatia Salvati Steaua demers concret pentru revenirea persoanelor nevaccinate pe stadioane Am facut adresa la Guvern Exclusiv
Asociația „Salvați Steaua”, demers concret pentru revenirea persoanelor nevaccinate pe stadioane: „Am facut adresă la Guvern!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

La finalul lunii septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a înăsprit condițiile în care spectatorii pot participa la competițiile sportive. Concret, numai persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni mai pot intra pe stadioane.

În semn de protest, galeriile mai multor echipe din Liga 1 au anunțat că nu vor participa la meciuri, iar printre acestea se numără și Peluza Nord de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Asociația „Salvați Steaua”, demers concret pentru revenirea persoanelor nevaccinate pe stadioane

Gheorghe Mustață consideră discriminatorii noile restricții impuse de CNSU și susține că, după meciul cu CS Mioveni, Peluza Nord nu va mai participa la niciun meci al FCSB-ului, în semn de protest.

În plus, liderul galeriei FCSB susține că, prin Asociația „Salvați Steaua”, a fost făcută o adresă către Guvernul României pentru reintroducerea posibilității ca suporterii să aibă acces pe stadioane în baza unui test COVID-19 cu rezultat negativ.

ADVERTISEMENT

„Problema e că suporterii pot intra pe stadion numai dacă sunt vaccinați. Dar de ce s-au scos testele? Pentru că un test este mai valabil și mai garantat decât unul vaccinat.

Eu sunt vaccinat și pot merge mâine la meci având virusul. Aici este problema. Dă-le șansa celor nevaccinați să-și facă testul. Dacă nu vor să se vaccineze, ce să le facem acum? Să-i omorâm, că nu vor să se vaccineze?

ADVERTISEMENT

Noi am făcut o adresă prin Asociație către Guvernul României să schimbe această decizie, că e o discriminare cât țara de mare. E o discriminare totală față de cei care nu vor să se vaccineze.

Nu poți să-i obligi. Eu sunt vaccinat, dar nu pot acum să mă duc să-l subestimez pe ăla că nu e vaccinat. Nu mi se pare logic să i se taie un drept celui nevaccinat, că, până la urmă, e un drept constituțional. Fiecare om decide, în viață, pe viața lui. Lasă-l, frate, să-și facă testul. Dacă el va considera, în viitor, că merită să se vaccineze, se va vaccina, dar nu-i lua dreptul să se testeze.

ADVERTISEMENT

Au făcut cea mai mare greșeală că au scos chestia asta. Acum, rup salvările în două, că ei cheamă salvarea să vină să-i testeze. Păi, dacă se ducea el la o policlinică să-și facă testul, nu le mai luai o povară de pe umeri doctorilor de pe salvare? Nu era mai sigur să se ducă la o policlinică să-și facă testul sau să-l depisteze la meci? Au fost cazuri depistate la meci. Iar acele cabinete, care fac aceste teste, sunau imediat la DSP”.

Gheorghe Mustață: „Am făcut o adresă către Guvernul României!”

„Am discutat și cu MM (n.r. Mihai Stoica), iar prin Asociația «Salvați Steaua» am făcut o adresă către Guvernul României pentru indroducerea testelor înapoi în lege.

Să facă test, frate. Pentru că e mai sigur testul decât vaccinul. După meciul cu Mioveni, vom face ce am spus. Adică vom boicota și vom face în așa fel încât acele teste să fie introduse”, a declarat Gheorghe Mustață, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Partida FCSB – CS Mioveni se va juca sâmbătă, de la ora 20:30, la Buzău.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 2,12 este cota pentru „peste 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT