News

Asociațiile de elevi desființează școala online: “Profesori nepregătiți. Unii ne trimiteau poze pe WhatsApp”

29.04.2020 | 11:00
Asociatiile de elevi desfiinteaza scoala online Profesori nepregatiti Unii ne trimiteau poze pe WhatsApp
Elevii spun că mulți profesori sunt depășiți de tehnologie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Asociațiile de elevi desființează școala online pe care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie a impus-o drept obligatorie. Încă de la debutul pandemiei de coronavirus, elevii au atras atenția asupra unor lipsuri esențiale.

Asociațiile de elevi desființează școala online!

Mai mult de atât, reprezentanții elevilor din București, Constanța, Maramureș și Vâlcea spun că există probleme serioase în modul în care  școala online funcționează.

ADVERTISEMENT

„Învătământul online nu este reglementat corespunzător. Foarte mulți elevi nu au acces la internet, nu au tablete, bani de abonament.

„Profesori nepregătiți. Unii ne trimiteau poze pe WhatsApp”

Se creează o mare discriminare din punct de vedere al accesului la educație. Nu putem să vorbim de echitate”, a declarat exclusiv pentru FANATIK, Rădulescu Alexandru președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov

ADVERTISEMENT

Copiii spun că sunt probleme serioase în orele online pe care profesorii le susțin. „Sunt foarte mulți profesori nepregătiți. Se vede clar că nu s-au mai întâlnit cu așa ceva. 

Anul acesta pare că e o situație de „haideți să o facem”. Când tu impui ceva peste noapte și pui elevi și profesori să facă ceva ce nu au mai făcut, asta iese. Suntem cu mâinile goale în fața noilor măsuri”.

ADVERTISEMENT

Elevii cred că anul acesta, profesorii o vor lăsa mai moale. „Este clară treaba, eu nu cred că vor mai fi presiuni. Toată lumea o să dorească să se încheie mediile cât mai repede, mediile și anul școlar”, a mai zis Rădulescu Alexandru

„De la începutul crizei am solicitat împreună cu alte organizații de elevi achiziționarea de tablete și laptopuri. Am solicitat o centralizare clară la nivel național a numărului de elevi care au nevoie de asemenea dispozitive.

ADVERTISEMENT

Era tot timpul pentru o achiziție publică, dar nu am primit niciun răspuns. Plus că este o perioadă în care se trece mai repede peste procesul birocratic, se putea face”, a zis pentru FANATIK, Andreea-Sabina Spătariu, președintele Asociației de Elevi din Constanța.

„Până să devină obligatorie școala online, fiecare și-a făcut de cap. Au fost profesori care au trimis poze elevilor pe grupurile de Whatsapp. Au existat și cazuri pozitive, e adevărat, dar prea puține”, a continuat aceasta

„A venit un ordin de ministru, dar nu s-a clarificat nimic. Sunt elevi care nu au note. Eu, de exemplu, am 4 note până acum la toate materiile. Ce fac? Nu s-au dat teste, de teze ce să mai vorbesc. Anul școlar este compromis.

Profesorii nu sunt pregătiți pentru așa ceva. Să știți că sunt și cadre didactice care nu au un dispozitiv ok, o tabletă, un laptop, un calculator pentru a gestiona aceste clase online. De la minister au fost declarații vagi și atât”, a mai spus Andreea-Sabina Spătariu.

ADVERTISEMENT
Tags: