News

ASPA București, prea ocupată ca să ridice câinii care ucid oameni în Capitală. Convorbire șocantă cu Poliția Locală – Audio

Moartea femeii din București, sfâșiată de câini, a șocat opinia publică din România, mai ales că autoritățile par incapabile să rezolve problema.
23.01.2023 | 12:38
ASPA Bucuresti prea ocupata ca sa ridice cainii care ucid oameni in Capitala Convorbire socanta cu Politia Locala  Audio
Femeie ucisă de câini în București. Foto: Euronews
ADVERTISEMENT

De mai multe zile toată lumea dă vina pe toată lumea, de la Poliția Locală la primarul Nicușor Dan la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA București), însă e clar că această tragedie putea fi evitată dacă autoritățile își făceau datoria.

Convorbire revoltătoare între ASPA și Poliția Locală

În ultimele ore a apărut o înregistrare publicată de Euronews România, din care reiese că Poliția Locală a sesizat în nenumărate rânduri ASPA București referitor la câinii care mișunau liberi în zona ”Lacul Morii”.

ADVERTISEMENT

Potrivit înregistrărilor audio au existat zeci de apeluri ale Poliției Locale Sector 6 către ASPA, care semnalizau prezența unor haite de câini maidanezi în diverse zone ale Bucureștiului, nu doar în locul unde a fost ucisă femeia care făcea jogging.

Revoltător pentru unii, ASPA nu a ridicat la timp câinii pentru că aveau program redus în weekend dar și pentru că ar fi prea puțini angajați în această autoritate.

ADVERTISEMENT

În prima înregistrare, un polițist local revine insistent pentru a se asigura că mai mulți câini liberi din zona Calea Plevnei nr. 128-130 vor fi ridicați.

”Bună ziua, doamnă. Mă scuzați că vă deranjez din nou. Nu știu dacă v-am dat și Calea Plevnei nr. 128 – 130. Ne-am zăpăcit și noi că dacă n-avem o sută de sesizări”, transmite polițistul.

ADVERTISEMENT

”Stați așa un pic. Stați să mă uit, parcă e și calea Plevnei. Doamne ferește! Nu mai știi..Calea Plevnei 145? Nici nu scriu treaba asta că n-o să vină nimeni. 128”, replică reprezentanta ASPA.

Vizibil deranjat de situație, polițistul remarcă ”Deci nici dacă avem acordul nu intervin nici așa?”. Răspunsul este la fel de cinic: ”Ba da, dar nu scriu. Atunci când o să sune atunci le explicați. Că nici nu se mai uită la ea la câte sunt. Sunt zeci de sesizări”.

ADVERTISEMENT

În a doua înregistrare polițiștii revin într-o altă zi cu alte două sesizări, de data aceasta pe Iuliu Maniu la intersecție cu Metrou Grozăvești, și prelungirea Ghencea nr 10 bl Ana 2.

Răspunsul este, din nou, cinic: ”Nu o să vină nimeni azi. Nu se lucrează. Decât pentru urgențe. Am avut o urgență la Orhideea pe urgență atât. Astea se transmit în format electronic. Păi de unde atâtea echipaje? Vă dați câte am în sistem acuma? A sunat tot Bucureștiul, de când cu aia de ieri”.

Într-o altă convorbire polițistul este muștruluit pentru că deranjează oficialii ASPA în timpul orelor libere de program.

”Să vă notați: luni, sâmbătă. Am cu șefa de acolo, de aia am așteptat. Luni, sâmbătă, 8 – 16. Duminica nu se lucrează. Duminică închis. Doar urgențe duminică”, i se transmite polițistului.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Mașină electrică accesibilă fără bani publici - planul Volkswagen și Renault
Mașină electrică accesibilă fără bani publici - planul Volkswagen și Renault
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română