News

ASPA, noi precizări după tragedia din zona Lacul Morii: 1.700 de câini capturați în 2022. Sectorul 6 este lider

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor face noi precizări după tragedia din zona Lacul Morii. ASPA anunță că în 2022 a capturat 1.700 de câini în București.
24.01.2023 | 08:02
ASPA noi precizari dupa tragedia din zona Lacul Morii 1700 de caini capturati in 2022 Sectorul 6 este lider
ASPA anunţă că anul trecut a capturat din Capitală 1.700 de câini. Cei mai mulţi, prinși în Sectorul 6. Sursa foto: ASPA București - Facebook
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, în zona Lacul Morii din Capitală, o femeie de 44 de ani a fost sfâșiată și ucisă de câini. În acest context, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor vine cu noi precizări legate de activitatea instituției în anul precedent.

ASPA anunţă că anul trecut a capturat din Capitală 1.700 de câini. Cei mai mulţi, prinși în Sectorul 6

La câteva zile de la moartea Anei Oros, ucisă de câini în zona Lacul Morii, autoritățile din Capitală continuă se se acuze reciproc. În centrul multor atacuri din această perioadă este și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București.

ADVERTISEMENT

În acest context, ASPA prezintă, luni, într-o postare pe Facebook, ce activități a derulat în anul precedent și ce responsabilități are în ceea ce privește capturarea acestor animale de pe spațiul public.

Instituţia explică faptul că rolul său este de a captura câinii fără stăpân de pe domeniul public. În același timp, spun cei de la ASPA, poliţiile locale şi poliţia naţională ”pot verifica dacă animalele sunt sterilizate şi microcipate, dacă sunt ţinute pe proprietăţi private îngrădite corespunzător, în aşa fel încât acestea să nu aibă acces să iasă pe domeniul public”.

ADVERTISEMENT

În aceeași postare, Autoritatea mai arată că cei mai mulți câini capturați în 2022 au fost ridicați de pe raza Sectorului 6 – 381. În total, aproximativ 1.700 de câini au fost prinși de ASPA anul trecut.

Cei mai mulți câini capturați în 2022 au fost ridicați din Sectorul 6. Clasamentul pe zone:

  1. Sectorul 6 – 381 (câini prinși)
  2. Sectorul 5 – 358
  3. Sectorul 2 – 285
  4. Sectorul 4 – 268
  5. Sectorul 3 – 238
  6. Sectorul 1 – 150
ADVERTISEMENT

ASPA a revenit în zona Lacul Morii. Câți câini au fost prinși

Într-un alt mesaj, tot pe Facebook, cei de la ASPA informează că acțiunile de capturare în zona Lacul Morii, unde a fost ucisă Ana Oros, au continuat și luni. Au fost prinși aici 2 adulți și 1 pui.

”Am sesizat Poliția Locală Sector 6 cu privire la o adresă de pe strada Sadinei de unde câinii ies pe domeniul public. Echipajele ASPA au acționat și în alte zone Capitalei, fiind ridicați în total 13 câini de pe raza Municipiului București.

ADVERTISEMENT

ASPA continuă să fie în teren, pentru a captura câinii fără stăpân de pe domeniul public. În paralel, solicităm din nou colaborare din partea celorlalte autorități, pentru a preveni înmulțirea câinilor fără stăpân și atacurile acestora asupra cetățenilor”, precizează ASPA.

ADVERTISEMENT