Fotbal intern

Asta e echipa visată de Gigi Becali la FCSB! Cum arată primul 11. Schimbări uriașe în următorii 2 ani

14.05.2019 | 14:23
Asta e echipa visata de Gigi Becali la FCSB Cum arata primul 11 Schimbari uriase in urmatorii 2 ani
ADVERTISEMENT

FCSB va încheia pentru al patrulea sezon la rând pe locul doi în Liga 1 Betano. Echipa se va despărți de Mihai Teja după meciul din ultima etapă cu CFR Cluj, Gigi Becali fiind în acest moment în căutarea unui nou antrenor. Cele mai vehiculate nume sunt Edi Iordănescu și Marius Șumudică. Indiferent de cine va veni la FCSB, nu va avea viață ușoară cu Gigi Becali, cel care a creionat deja “primul 11” din stagiunea viitoare.

Asta e echipa visată de Gigi Becali la FCSB! 4 jucători U-21 în “primul 11”

Patronul a anunțat deja planurile pentru sezonul viitor în direct la tv, impunând din start 5 titulari noului antrenor. Gigi Becali a declarat că oricine vine trebuie să respecte condițiile sale: “Nu mă mai bag la echipă. Prima condiţie, Vlad în poartă. Apoi Man, Tănase, Coman, Moruţan în teren. Nu ştiu cum faci, ce faci, dar te descurci. Trebuie să garanteze pentru ăştia, dar apoi e treaba lui ce face. Şi să ia titlul, normal”, a spus Gigi Becali la Digisport.

ADVERTISEMENT

Din sezonul viitor, fiecare echipă trebuie să aibă doi jucători în teren, eligibili pentru regula U-21, față de unul singur cât e regula în actuala stagiune. Pentru stagiunea următoare, jucătorii eligibili U-21 de la FCSB sunt: Andrei Vlad (portar), Răzvan Ducan (portar), Olimpiu Moruțan, Florinel Coman, Dennis Man și Răzvan Oaidă, cel care urmează să se alăture lotului FCSB la finalul sezonului, fiind transferat de la FC Botoșani pentru 700.000 de euro.

Cum ar putea arăta FCSB în sezonul viitor, cu jucătorii impuși de Gigi Becali: Vlad – Benzar (Belu), Planic, Cristea, Morais – Pintilii, Moruțan – Man, Tănase, Coman, Gnohere (Hora). Această formație ar avea 4 jucători eligibili U-21, față de 2 cât va fi prevăzut în regulament.

ADVERTISEMENT
Bucurie stelista la golul lui Florinel Coman in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FCSB, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sfantu Gheorghe, sambata 11 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Asta e echipa visată de Gigi Becali la FCSB! Cum arată primul 11. Schimbări uriașe în următorii 2 ani

Fără străini în echipă peste două sezoane

Patronul FCSB are și un plan pe termen mai lung cu echipa. Gigi Becali nu a renunțat la visul său mai vechi de a avea o formație 100% formată din jucători români și promite că peste doi ani FCSB așa va fi: “În maximum 2 ani nu o să mai vedeţi jucători străini. O să fie echipă românească, antrenor român şi jucători români. Vreau să ajut ţara mea, vreau să facă România performanţe, vreau să fie totul bine”

În acest moment, în lotul FCSB-ului sunt 5 jucători străini: Bogdan Planic, Junior Morais, Marko Momcilovic, Filipe Teixeira și Harlem Gnohere. Trei dintre ei sunt titulari în acest moment la echipă: Bogdan Planic, Junior Morais și Harlem Gnohere. Filipe Teixeira va pleca de la FCSB în această vară, iar situația lui Marko Momcilovic este una delicată, fundașul sârb fiind decimat de accidentări.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea arăta FCSB cu lotul actual fără străini: Vlad – Benzar (Belu), Bălașa, Cristea, Stan (Roman) – Nedelcu (Oaidă), Moruțan – Man, Tănase, Coman – Hora. 

După sezonul viitor, sunt şanse mari ca FCSB să rămână fără căpitanul Mihai Pintilii. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani a avut mari probleme cu accidentările în ultima perioadă şi după ce îi va expira contractul cu FCSB, Pintilii se va retrage din activitate şi va rămâne într-un post de conducere în club.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad, o nouă şansă?

Gigi Becali este hotărât să îi acorde lui Andrei Vlad o nouă şansă de titularizare. Tânărul adus de la Craiova în 2017 pentru 400.000 de euro nu a avut evoluţiile aşteptate până în acest moment şi este rezerva lui Cristi Bălgrădean.

Portarul în vârstă de 20 de ani a evoluat în 5 meciuri din sezonul actual. Andrei Vlad a fost ezitant şi chiar dacă a avut mai multe şanse de a se impune ca titular la FCSB, nu a reuşit. Nicolae Dică a decis să îl titularizeze pe Andrei Vlad la returul cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League, iar tânarul goalkeeper a gafat într-un moment crucial, când FCSB conducea cu 2-0 şi avea calificarea în mână. Golul încasat de Vlad a fost sinonim cu eliminarea FCSB-ului din Europa.

Bogdan Planic,Andrei Vlad si Alexandru Stan in meciul de fotbal dintre FCSB si Rapid Viena, din cadrul Ligii Europa, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi 30 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Asta e echipa visată de Gigi Becali la FCSB! Cum arată primul 11. Schimbări uriașe în următorii 2 ani

Cristi Bălgrădean şi-a prelungit cu încă un sezon înţelegerea cu vicecampioana României şi dacă Andrei Vlad nu va reuşi să profite de noua şansă pe care i-o acordă staff-ul echipei, va fi tot rezerva lui Bălgrădean. De la meciul cu Austria Viena, “Pufi” nu a mai ieşit din poarta FCSB-ului.

“Mă gândesc să îl pun pe Edi Iordănescu”

Conform declaraţiilor făcute de Gigi Becali, Edi Iordănescu este în acest moment cel mai aproape de a deveni antrenor la FCSB, deşi s-a discutat intens şi posibilitatea ca Marius Şumudică să preia formaţia: “O să iau antrenor român 100%. Dar am vorbit cu două nume importante, doi prieteni foarte buni, şi mă gândesc să-l pun pe Edi Iordănescu. Am greșit cu Teja dacă am pierdut titlul și cu o etapă înainte de final. I-am spus: ‘Mihai, la Steaua nu se poate fără titlu’.

A încercat să-mi spună că a luat echipa abia în iarnă, dar i-am spus că până la play-off aveam numai meciuri cu ultimele clasate. Am început play-off-ul la 2 puncte în spatele CFR-ului, iar acum suntem 5. I-am cerut lui Meme statistica cu Voluntari, Chiajna și Călărași. Am câștigat 8 puncte, mai puțin de jumătate, în timp ce CFR a luat 14”, a spus Gigi Becali.

Gigi Becali si Mihai Teja la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti, marti 27 decembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Asta e echipa visată de Gigi Becali la FCSB! Cum arată primul 11. Schimbări uriașe în următorii 2 ani

FCSB va juca în turul 1 preliminar din Europa League şi va trebui să treacă de trei etape pentru a se califica în grupele competiţiei. Campioana CFR Cluj va evolua în acelaşi tur preliminar din Champions League.

  • 700.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru Răzvan Oaidă
  • 6 jucători eligibili U-21 are FCSB pentru stagiunea următoare
  • 20 de ani are Andrei Vlad, jucătorul poreclit de Gigi Becali “Messi al portarilor” 

 

 

 

ADVERTISEMENT