Fotbal intern

Ăsta este motivul pentru care Becali și-a luat măsuri de precauție! Ovidiu Bic a marcat în Chindia – Craiova împotriva echipei de care aparține. Viorel Moldovan: “Avea o mare dorință de a demonstra”

09.11.2019 | 19:40
Asta este motivul pentru care Becali sia luat masuri de precautie Ovidiu Bic a marcat in Chindia  Craiova impotriva echipei de care apartine Viorel Moldovan Avea o mare dorinta de a demonstra
ADVERTISEMENT

Ovidiu Bic a deschis scorul în minutul 62 al meciului cu Universitatea Craiova. Mijlocașul central a marcat împotriva echipei de care aparține, oltenii împrumutându-l pe Bic la Târgoviște la începutul stagiunii. Fotbalistul de 25 de ani este primul care reușește să puncteze în acest sezon împotriva echipei cu care este sub contract. Partida s-a terminat 1-1, Cicâldău egalând două minute mai târziu.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 20:00/ La finele jocului încheiat 1-1, atât Ovidiu Bic, cât și Viorel Moldovan au vorbit despre golul marcat de mijlocaș împotriva echipei de care aparține. Bic se declară bucuros că și-a putut ajuta echipa, chiar dacă fericirea nu este deplină, din cauza echipei împotriva căreia a punctat: “Sunt fericit că mi-am ajutat echipa, nu că am marcat împotriva echipei de care aparțin. Probabil că în vară nu îmi mai puteam ajuta echipa, de asta am fost cedat și sper să continui evoluțiile”.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan declară că a purtat discuții cu Bic în săptămâna premergătoare jocului, pentru a se asigura că mijlocașul nu va fi expus unei presiuni suplimentare: “Trebuie să scot în evidență evoluția lui Ovidiu Bic. Jucător împrumutat de Craiova care a reușit să marcheze împotriva echipei de care aparține. A dat dovadă de mare caracter. Am avut în această săptămână o discuție cu el, pentru a vedea care este starea lui de spirit și m-am convins că are o mare dorință de a demonstra împotriva Craiovei“.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Ovidiu Bic, gol contra formației de care apariține

Ovidiu Bic a fost cedat de Universitatea Craiova la nou promovata Chindia Târgoviște la începutul sezonului. După ce în meciul tur împotriva echipei de care aparține Bic a intrat pe gazonul în minutul 61, la partida retur, din etapa a 16-a din Casa Pariurilor Liga 1, mijlocașul de 25 de ani a fost titular.

ADVERTISEMENT

Pe un fon de joc bun al Craiovei, care evolua în superioritate numerică după eliminarea lui Josip Ivancic, din minutul 28, Chindia a dat lovitura. Autorul golului a fost chiar Ovidiu Bic, care devine primul jucător care marchează împotriva formației de care aparține în această stagiune.

Ultima victimă a unei astfel de situații a fost tot Universitatea Craiova. În urmă cu aproximativ un an, pe 26 noiembrie 2018, Mihai Roman evolua la FC Botoșani împotriva formației ce l-a împrumutat în nordul Moldovei. Vârful nu a reușit să marcheze, dar a oferit o pasă decisivă de efect, din rabonna, la golul de 2-0.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita astfel de momente, Gigi Becali a hotărât să nu le permită jucătorilor împrumutați de FCSB să joace în meciul direct. Valeriu Iftime, patronul echipei din Moldova, și-a arătat nemulțumirea legată de faptul că mijlocașul dreapta Mihai Roman nu poate evolua împotriva “roș-albaștrilor”, dar Becali a rămas ferm pe poziție, susținând că în contractul de împrumut este stipulată o clauză ce-i interzice lui Roman să joace în meciul cu formația de care aparține.