Fotbal intern

Ăsta este nivelul din Liga 1! Elvir Koljic, accidentat din octombrie, cel mai bun index InStat din România

17.02.2021 | 22:34
Asta este nivelul din Liga 1 Elvir Koljic accidentat din octombrie cel mai bun index InStat din Romania
ADVERTISEMENT

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma a produs o schimbare în clasamentul InStat al fotbaliştilor din Liga 1. FANATIK a analizat cifrele jucătorilor din prima ligă, iar liderul campionatului este Elvir Koljic, fotbalist care nu a mai jucat din luna octombrie 2020, când s-a accidentat într-un meci cu Poli Iaşi.

Pare incredibil, dar nu este. Conform indexului InStat, Elvir Koljic ocupă primul loc în topul fotbaliştilor din Liga 1 (index 293), chiar dacă atacantul Universităţii Craiova nu a mai jucat de la începutul lunii octombrie. FANATIK a anunţat în exclusivitate că bosniacul a revenit la antrenamente în această săptămână şi va putea să reintre pe teren la mijlocul lui martie.

ADVERTISEMENT

Cum a urcat Elvir Koljic pe primul loc în clasamentul indexului InStat din Liga 1

Până să plece la Parma, Dennis Man ocupa primul loc în clasamentul InStat din Liga 1, cu un index de 323. Poziţia de lider a fost preluată de Florinel Coman, însă perla lui Gigi Becali a avut câteva prestaţii modeste şi a ajuns să aibă un index de 284, la egalitate cu Nicuşor Bancu.

Astfel, Elvir Koljic a profitat de faptul că FCSB a avut câteva meciuri mai slabe în campionate şi a urcat pe primul loc în acest clasament, fără ca macăr să joace. În spatele atacantului Universităţii Craiova se află Olimpiu Moruţan, cu un index de 290, iar mijlocaşul ofensiv de 21 de ani îl poate depăşi dacă va face un meci foarte bun cu Chindia Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Ivan Mamut, înlocuitorul lui Elvir Koljic, e mult în spatele bosniacului

Transferat în ultima zi de mercato, când a fost iniţial împrumutat de la Inter Zapresic, Ivan Mamut nu a reuşit să se apropie de cifrele lui Elvir Koljic. Adus ca să suplinească absenţa bosniacului, atacantul de 23 de ani a marcat 3 goluri în 19 meciuri pentru U Craiova, două dintre reuşite venind în victoria oltenilor cu Progresul Bucureşti, meci din Cupa României.

În clasamentul InStat al Universităţii Craiova, unde sunt luaţi în calcul fotbalişti care au jucat cel puţin 450 de minute în campionat, Ivan Mamut ocupă ultimul loc, cu un index de 213. Cu toate acestea, în această iarnă, Mihai Rotaru a anunţat că l-a transferat definitiv pe atacantul croat.

ADVERTISEMENT

“Credem în Mamut, are calitate, dă totul. I-am activat opțiunea, a semnat pe patru ani. A avut ocazii, nu i-au intrat”, spunea Mihai Rotaru la începutul anului.

FCSB domină top 10 cei mai buni fotbalişti din Liga 1

Chiar dacă trece prin momente mai dificile, după trei înfrângeri consecutive, FCSB este în continuare liderul din Liga 1 şi are cei mai mulţi reprezentanţi în top 10 cei mai buni fotbalişti din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Şase dintre jucătorii lui Toni Petrea au prins primele zece locuri, iar Olimpiu Moruţan are cel mai bun index InStat de la FCSB, fiind urmat de Florinel Coman şi Iulian Cristea.

  • Elvir Koljic (U Craiova) – index 293
  • Olimpiu Moruţan (FCSB) – 290
  • Florinel Coman (FCSB) – 284
  • Nicuşor Bancu (U Craiova) – 284
  • Iulian Cristea (FCSB) – 282
  • Octavian Popescu (FCSB) – 278
  • Florin Tănase (FCSB) – 274
  • Andrei Miron (FCSB) – 270
  • Andrei Burcă (CFR Cluj) – 269
  • Bogdan Mitrea (Sepsi) – 269

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Hermannstadt: 2,07 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT