Fotbal intern

Destăinuirile fotbalistului patriot: “Români, treziţi-vă!”

Victor Astafei a revenit în centrul atenţiei al fotbalulului românesc prin cele două “duble” reuşite în Cupa României, cu Unirea Jucu şi în campionat, contra Viitorului Constanţa. După...
30.09.2014 | 15:45
Destainuirile fotbalistului patriot Romani trezitiva

Victor Astafei a revenit în centrul atenţiei al fotbalulului românesc prin cele două “duble” reuşite în Cupa României, cu Unirea Jucu şi în campionat, contra Viitorului Constanţa. După ce a ţinut să dedice golurile familiei, atacantul de 27 de ani şi-a petrecut cîteva secunde pentru a afişa un mesaj ce ar trebui să fie pătrunzător pînă şi după Prut, pînă la graniţa cu Ucraina.

Astafei, jucătorul cu blog şi pasiune pentru design vestimentar, a ţinut să aprindă din nou dorinţa românilor faţă de un subiect larg dezbătut: Unirea României cu Basarabia. Sub îndemnul “Uniţi sub tricolor”, fotbalistul care îşi doreşte de la societate ca fiecare om să aibă un detector de minciuni asupra sa, speră la o lume mai bună. O lume în care “oamenii să nu omoare dreptatea”. FANATIK.RO a încercat să pătrundă în mintea unui fotbalist atipic unui sport care este, cel puţin în România, caracterizat de fala şi cheltuielile excesive.

Felicitări! Două meciuri, patru goluri. Ce speri de la viitorul apropiat?

-Aştept ca Petrolul să se lupte şi să cîştige competiţiile în care se află. ATÎT!

Par să se fi schimbat unele lucruri în mandatul lui Mulţescu. Ce înseamnă pentru tine venirea noului antrenor?

Nu se pot schimba prea multe într-un timp aşa de scurt. Şi cu Răzvan am început să joc treptat. Chiar îi doresc să îi mulţumesc pentru încrederea acordată. Şi lui, şi domnului Mulţescu pentru că are încredere în mine.

A fost întîi un mesaj împotriva exploatării Roşiei Montana, acum un îndemn pentru Unirea României cu Basarabia. Ce urmează?

Probabil la următorul meci o să port tricoul cu „Basarabia e Romania”. Nu militez decît pentru respect. Restul sînt lucruri pe care le apreciez şi le susţin. Nu fac din asta un ţel. Dacă pot face ceva bun pentru un lucru anume, cu siguranţă am sa fac.

635688-10592860-832735716759441-2747896101778382463-n

Eşti un susţinător al Monarhiei?

-Nu susţin neapărat un sistem de guvernare, ci lucrurile bune şi pozitive. Ideea e ca cine guvernează să o facă într-un mod corect. Ştiu, sînt idealist! Dar cred că o să vină vremea cînd acest lucru o să se întîmple. Chiar dacă, de exemplu, ce văd în Tribunalul Bucureşti şi nu doar acolo, îmi lasă un gust amar.

Care sînt argumentele tale, ca fotbalist, să te lupţi pentru aceste idealuri?

-Respectul este tot mai rar. În asta cred şi voi continua să cred pînă la sfîrşitul vieţii. Plus ambiţia de a vrea de a fi mai bun. Ca om! Asta te poate duce la succes.

S-a pierdut patriotismul în România?

-Nu cred că s-a pierdut, dar s-a ascuns în multă lume. Preferăm să ne ferim de unele lucruri. La un momentat se va spune <<Stop!>> în mintea şi sufletul multora. Patriotismul e acolo! Nu se pierde! Trebuie doar să ne trezim, asta o avem în sînge!

Situaţie ipotetică. Evenimentele din Ucraina s-ar desfăşura şi în România. Care ar fi poziţia lui Victor Astafei? Ar renunţa la fotbal pentru a ieşi în stradă şi să lupte pentru patria sa?

-Prefer să nu mă gîndesc la astfel de lucruri. Încerc să îmi încarc gîndurile şi ziua cu lucruri pozitive. Nu ştiu, este o situaţie grea. Poate aş fugi, poate aş fi în stradă.

Care crezi că este impactul pe care îl pot avea mesajele aratăte de un fotbalist  în România tinand cont de popularitatea de care are parte fotbalul?

-Sincer, multă lume ar putea iniţia diferite acţiuni care să diminueze sau să reducă problemele cu care ne confruntăm şi idealurile în care credem. Dacă ai ocazia să faci asta şi mai ales îţi doreşti să faci, nu văd de ce să ai reţineri. Nu e nevoie de efort!  E nevoie doar de dorinţa de a schimba ceva, oricît de mic ar fi acel lucru.

Ce alte pasiuni ascunse ai?

-Îmi place filosofia, Octavian Paler fiind unul dintre autorii pe care îi citesc cu foarte mare plăcere. Sînt cărţi care îmi plac şi, datorită prietenilor mei, descoper mereu alte cărţi bune.

800.000 euro este cota lui Victor Astafei conform transfermarkt.de

4 goluri în ultimele două partide a marcat Astafei sub comanda lui Gheorghe Mulţescu

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!