S-au dus speranţele! România, adio de la locul doi de Liga Campionilor

UPDATE, ora 23:56 / Eliminarea Astrei din 16-imile Ligii Europa înseamnă şi că România nu va mai avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor începând din sezonul 2018-2019. Liga 1 rămâne cu doar 4 reprezentante în Europa în acea ediţie. Va termina acest sezon pe locul 17 în clasamentul coeficienţilor, în spatele Croaţiei şi al Austriei.


Golul marcat de Takaiuki Seto în minutul 90 al partidei cu Belgienii de la Genk păstrază vii şansele Astrei de a obţine calificarea în optimile de finală ale Europa League. Dar, poate chiar mai important, a adus un punct preţios pentru Liga 1 în lupta din clasamentul coeficienţilor UEFA. S-a terminat 2-2, iar lupta pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei rămâne deschisă.

În acest moment, România este pe locul 17, dar destul de aproape de Croaţia şi Austria. Locul 15 este ultimul care asigură prezenţa a două echipe în preliminariile Ligii Campionilor. 25,350 este punctajul Ligii 1 în clasamentul UEFA, la exact un punct distanţă de Austria, 24,350, ocupanta locului 15. Croaţia, locul 16, are 25,250.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Avantajul României ar fi că toate echipele din Austria şi Croaţia au fost deja eliminate din Europa. Astfel, este totul cât se poate de clar în privinţa rezultatelor de care ar fi nevoie pentru ca Astra să ducă Liga1 pe locul 15. Practic, campioana trebuie neapărat să ajungă în sferturile de finală ale Europa League.

Europa League. Calificarea Astrei în sferturile de finală, obligatorie pentru a păstra locul 2 de Liga Campionilor

Cum Liga 1 a avut cinci echipe înscrise în actuala ediţie a cupelor europene, fiecare egal înregistrat de Astra în Liga Europa înseamnă 0,2 puncte de coeficient. 0,4 puncte ar aduce o eventuală victorie. Practic, pentru a o egala pe Austria, locul 15, România ar avea nevoie de două victorii şi o remiză. Ar însemna automat calificarea în sferturile de finală.

Un alt aspect important ar fi că fiecare echipă care se califică în sferturile de finală ale Europa League primeşte un punct de bonus. Ar fi 0,2 puncte de coeficient pentru Liga 1, adică suficient pentru a trece peste Austria. Pentru semifinale se acordă un alt punct bonus, la fel pentru finală.

Astra va juca returul cu Genk, în Belgia, pe 23 februarie, de la ora 22:05. În cazul în care va obţine calificarea, va fi în urna pentru tragerea la sorţi a optimilor, care va avea loc pe 24 februarie. Meciurile se desfăşoară pe 9 şi 16 martie.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091