News

Astea sunt planurile lui Putin? Ramzan Kadîrov către Zelenski: Predă-i puterea președintelui legitim Viktor Ianukovici!

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, i-a transmis un mesaj direct președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în care îl acuză că ar fi fugit în Polonia și că ocupă această poziție în mod ilegitim.
05.03.2022 | 23:12
Astea sunt planurile lui Putin Ramzan Kadirov catre Zelenski Predai puterea presedintelui legitim Viktor Ianukovici
Astea sunt planurile lui Putin? Ramzan Kadîrov către Zelenski: Predă-i puterea președintelui legitim Viktor Ianukovici!
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, publicațiile internaționale notau că trupele cecene conduse de Ramzan Kadîrov vor lua parte la luptele din Ucraina. Acum, liderul acestora îi transmite un mesaj direct președintelui ucrainean, notează Pravda.

Zelenski și-a părăsit țara, susține liderul cecen

În mesajul său, Ramzan Kadîrov face trimitere la știri care susțineau că Zelenski ar fi părăsit Ucraina și s-ar ascunde pe teritoriul Poloniei. Liderul cecen descrie în termeni duri această presupusă fugă a președintelui ucrainean și chiar îl ironizează.

ADVERTISEMENT

“Volodimir Zelenski a fugit din Ucraina. El a fugit atât de repede încât nimeni nu i-a putut vedea tocurile curate. Ca urmare, administrația președintelui Ucrainei este pierdută, la fel și deputații Radei. Nimeni nu știe, în ce țară s-a ascuns Zelenski. Ar fi putut să lase o adresă pentru scrisori, dar nu a făcut-o”, a scris liderul cecen la începutul mesajului său.

În continuarea mesajului, dictatorul cecen își continuă atacul la adresa lui Zelenski și îi transmite că știa că acesta urma să își părăsească poporul. În plus, face trimitere la cariera de actor a președintelui ucrainean spunând că nu a dat dovadă de talent.

ADVERTISEMENT

Continuând să susțină că liderul ucrainean ar fi părăsit țara, Ramzan Kadîrov îi cere lui Volodimir Zelenski să revină din Polonia. În plus, îi cere să își ceară scuze pentru situația din ultimii ani.

“Încă mai este timp să te întorci la Kiev, să accepți cererile Rusiei și îți ceri iertare de la locuitorii din Republica Populară Donețk, Republica Populară Luhansk și de la toți ucrainenii pentru fărădelegile care a avut loc acolo în ultimii ani”, a mai scris liderul cecen.

ADVERTISEMENT

Deși îi cere să revină în Kiev și să fie de acord cu condițiile puse de Federația Rusă pentru încetarea conflictului, Ramzan Kadîrov nu îl consideră pe Volodimir Zelenski președintele de drept al Ucrainei.

În schimb, Kadîrov crede că președintele legitim al Ucrainei este Viktor Ianukovici, care a ocupat această poziție între 2010 și 2014. Acesta a fost îndepărtat de la putere în urma protestelor din 2014, după ce a refuzat să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

“Dar nu îți forța prea mult norocul. Nu mă adresez ție în calitate de președinte. Viktor Ianukovici este cel care conduce Ucraina, prin lege. Predă-i lui puterea, președintelui legitim și puneți încrederea în soarta”, îi mai transmite lui Zelenski liderul cecen.

ADVERTISEMENT