Sport

Mirel Rădoi a ajuns în Spania! Așteptări mari de la amicalul România U23 – Australia U23!

Nicolae Dică a fost la cârma naționalei olimpice în meciul cu Mexic, însă Mirel Rădoi a ajuns în Spania şi va fi pe bancă la meciul România U23 - Australia U23.
07.06.2021 | 19:33
Mirel Radoi a ajuns in Spania Asteptari mari de la amicalul Romania U23  Australia U23
ADVERTISEMENT
07-06-2021
16:34

Mirel Rădoi a ajuns în cantonamentul naționalei olimpice

După ce a fost la cârma echipei naționale a României pentru meciurile amicale cu Georgia și Anglia, selecționerul Mirel Rădoi a plecat în cantonamentul din Spania al reprezentativei olimpice.

Tehnicianul a ajuns în această după-amiază la Marbella și se va afla pe banca ”tricolorilor” la amicalul România U23 – Australia U23, programat marți, 8 iunie, de la ora 21:00.

”Tricolorii” au făcut un joc modest în primul amical din stagiu de pregătire din Spania și au fost învinși de Mexic, scor 0-1.

În ciuda eșecului și a prestației deloc încurajatoare, secundul lui Rădoi a încercat să vadă lucrurile bune făcute de elevii săi.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a dezvăluit ce așteptări are de la meciul România U23 – Australia U23

Pentru elevii lui Nicolae Dică urmează cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Spania, România U23 – Australia U23, marți, 8 iunie, de la ora 21:00, iar tehnicianul a spus că are așteptări mai mari de jucătorii săi în specual pe fază ofensivă.

”Sper să obținem o victorie cu Australia, am spus după meciul cu Mexic că băieții au avut o atitudine foarte bună, sunt mulțumit de acest lucru. Îmi doresc mai mult pe faza ofensivă.

ADVERTISEMENT

Să facem mai multe lucruri pe ultimii 25 de metri. Dacă vom reuși să câștigăm cu Australia îi voi felicita pentru ceea ce au făcut în această perioadă în cantonament”, a declarat Dică într-o conferință de presă.

Jucătorii din acest cantonament nu merg la Tokyo

Secundul lui Mirel Rădoi speră ca naționala olimpică să mai joace cel puțin un amical până la Jocurile Olimpice și a precizat că majoritatea fotbaliștilor din cantonamentul din Spania nu vor merge la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”La Olimpiadă majoritatea jucătorilor vor veni din vacanță, ceea ce este dificil, dar avem o perioadă de pregătire înainte, vom avea trei săptămâni de pregătire înainte de primul meci de pe 22 iulie. Sperăm să reușim să organizăm și 1-2 jocuri amicale până atunci.

Mulți dintre jucătorii cu care am venit aici nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri, născuți în 2002, 2001. Sunt lucruri bune pe care jucătorii le-au făcut la ultimele două Campionate Europene, dar ce vom face la Olimpiadă o să depindă foarte mult de jucătorii pe care îi vom putea lua”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Dică ar fi vrut ca Olimpiada să aibă loc în iunie

”Prin acest stagiu de pregătire am vrut ca jucătorii să nu aibă o vacanță foarte lungă, să vedem dacă jucătorii noi pot face față la un nivel mai mare și cum răspund la cerințele noastre jucătorii pe care dorim să îi luăm la Olimpiadă. Gândirea mea este fotbal este identică cu cea a lui Mirel.

Ar fi fost mult mai bine dacă Jocurile Olimpice s-ar fi desfășurat în această perioadă, am fi putut avea orice jucător pe care ni-l dorim pentru că în această perioadă echipele de club din România au vacanță, nu acele jocuri internaționale”, a încheiat Dică.

La rândul său, mijlocașul Marco Dulca speră ca naționala să aibă prestații încântătoare și la Tokyo: ”Cine va merge la Tokyo trebuie să dea totul pentru România, decizia finală va fi a antrenorului. La echipa națională întotdeauna au fost așteptări foarte mari. Trebuie să ridicăm standardele, după aceste Campionate Europene asta am făcut. Am făcut turnee foarte bune, sperăm ca și la Tokyo să facem o figură frumoasă”.

ADVERTISEMENT