News

Astmul și alergiile ar putea fi vindecate de o proteină umană. Rezultatele uimitoare ale unui studiu din Australia

12.03.2021 | 12:30
Astmul si alergiile ar putea fi vindecate de o proteina umana Rezultatele uimitoare ale unui studiu din Australia
ADVERTISEMENT

Astmul și alergiile ar putea fi vindecate de o proteină umană. Rezultatele uimitoare au fost obținute în urma unui studiu realizat în Australia.

Oamenii de știință de la Universitatea Naţională din Australia (ANU) au descoperit că astmul şi anafilaxia ar putea fi combătute de o proteină, relatează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Respectiva proteină poatră numele de neuritină și determină un proces în sistemul imunitar care provoacă reacția unui mecanism natural de apărare împotriva reacţiilor alergice. Descoperirile au fost făcute după cinci ani de studiu al sitemului imunitar.

Astmul și alergiile ar putea fi vindecate de o proteină umană. Rezultatele uimitoare ale unui studiu din Australia

Cercetătorii au descoperit că organismul este împiedicat de către neutrină în a produce imunoglobulină E (IgE) în exces, anticorp ce provoacă reacţii alergice prin eliberarea de histamine. Oamenii de știință sunt entuziasmați de rezultatele obținute.

ADVERTISEMENT

Echipa care a realizat studiul s-a declarat încrezătoare că acesta va sta la baza dezvoltării unor tratamente pentru astm, alergii și boli autoimune, întrucât multe dintre ele sunt cauzate sau agravate de anticorpi: „am descoperit că neuritina previne formarea excesivă de IgE, care este de obicei asociată cu unele forme comune de alergie şi intoleranţe alimentare.”

„Am demonstrat că este unul dintre mecanismele propriii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunităţii şi alergiei, iar acum avem dovada, putem să continuăm să valorificăm acest lucru pentru tratament,” a adăugat coautoarea studiului, Carola Vinuesa.

ADVERTISEMENT

„Atât alergiile cât şi bolile autoimune sunt în creştere şi sperăm că acest lucru ne va oferi o nouă modalitate de a lupta împotriva lor. Acesta ar putea fi mai mult decât un nou medicament; ar putea fi o abordare complet nouă pentru tratarea alergiilor şi a bolilor autoimune,” a subliniat cercetătoarea.

Acest eventul nou tratament ar avea multe avantaje: „dacă această abordare se dovedeşte un succes, nu ar fi nevoie să epuizăm celulele imune importante şi nici să amortizăm întregul sistem imunitar; în schimb, nu va trebui decât să utilizăm proteinele pe care propriul corp le foloseşte pentru a asigura toleranţă imună”, au explicat specialiștii.

ADVERTISEMENT

„Este o descoperire incredibilă. Am observat că în absenţa neuritinei există o susceptibilitate crescută la deces din cauza anafilaxiei, ceea ce subliniază rolul său în prevenirea alergiilor care pun viaţa în pericol,” a declarat și Paula Gonzalez Figueroa, coautoare a studiului.

ADVERTISEMENT