Sport

Aston Martin Valkyrie, maşina pe care orice fotbalist şi-ar dori s-o aibă! Un român a comandat bolidul de lux! Ce preţ de catalog are!

06.11.2018 | 10:39
Aston Martin Valkyrie, maşina de 3,2 milioane de doalri

Aston Martin Valkyrie este maşina de vis pentru orice vedetă, mai ales dacă e fotbalist. Marile staruri ale fotbalului mondial, clar nu vor rata ocazia de a avea în garaj o asemenea minunăţie. Bolidul făcut în mare parte din carbon are o putere de 1.100 de cai şi atinge suta în 2,5 secunde. Maşina a fost creată de un specialist în aerodinamică auto, care a lucrat 20 de ani în Formula 1. Britanicul Adrian Newey are 10 titluri de Formula 1 câştigate cu maşinile proiectate de el la Williams, McLaren şi Red Bull.

Aston Martin Valkyrie este o maşină de colecţie, pe care constructorul o va produce în ediţie limitată. Varianta de stradă va avea un număr de doar 150 de bucăţi, iar preţul este unul pe măsură, 3.200.000 de dolari. Bolidul va avea un motor V12, contruit de cei de la Cosworth, care va dezvolta o putere de 1100 de cai, motiv pentru care probabil foarte mulţi din fotbaliştii de top vor dori s-a aibă. Aston Martin Valkyrie are doar două uşi şi va avea o cutie de viteze în 7 trepte.

Aston Martin Valkyrie, maşina de vis pentru fotbaliştii de top. Un român o va avea anul viitor

Aston Martin Valkyrie este pe lista multor vedete din fotbalul mondial, dar nu numai. Un român a comandat deja modelul. Bogdan Căpuşan, fiul unui dezvoltator imobiliar clujean şi pilot profesionist, este pe lista celor care vor avea un Aston Martin Valkyrie, model care apare doar în 150 de exemplare. Cel mai probabil românul va intra în posesia modelului în 2019.

Aston Martin Valkyrie are şi varianta de pistă, care este şi mai puternică. Modelul, numit Valkyrie AMR Pro, va ieşi într-o producţie exclusivistă de doar 25 de bucăţi, iar preţul este unul pe măsură, în jur de 4 milioane de euro. Asta şi pentru că variata de pistă a lui  Aston Martin Valkyrie ajunge la o viteză maximă de 402 km/h.

  • 3.200.000 de dolari este preţul unui Aston Martin Valkyrie, varianta de stradă