Sport

EXCLUSIV / Pierd Astra şi Petrolul cu 3-0? Vezi reacţia LPF!

UPDATE Ora 11:50 / Liga Profesionistă de Fotbal a precizat, la solicitarea FANATIK.RO, că forul fotbalistic nu se va sesiza din oficiu (aşa cum prevede regulamentul în astfel de cazuri) în ceea...
28.07.2014 | 11:55
EXCLUSIV  Pierd Astra si Petrolul cu 30 Vezi reactia LPF

UPDATE Ora 11:50 / Liga Profesionistă de Fotbal a precizat, la solicitarea FANATIK.RO, că forul fotbalistic nu se va sesiza din oficiu (aşa cum prevede regulamentul în astfel de cazuri) în ceea ce le priveşte pe Astra şi Petrolul, cu privire la presupusele suspendări ale jucătorilor Alibec, respectiv Pecanha, care au evoluat în prima etapă pentru echipele lor: “LPF nu se va autosesiza cu privire la cele întîmplate în prima etapă. Cupa Ligii Adeplast este o competiţie oficială, iar jocurile din cadrul acesteia sînt luate în considerare. Oricum, am solicitat şi FRF un punct de vedere cu privire la cele întîmplate, printr-o hîrtie oficială!”  

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

––––-

Liga 1 a demarat în weekendul care s-a încheiat, iar primele contre dure deja au apărut! Nu din cauza unui arbitru, ci a regulamentelor, care dau mari bătăi de cap! Duminică seară, fotbalul a trecut în planul 2 la Braşov, acolo unde Petrolul a jucat cu “Steagul”, însă în repriza a doua, toţi oficialii au stat mai mult cu ochii pe regulamente decît pe terenul de joc, reprezentantul gazdelor, Constantin Zotta contestînd dreptul de joc al portarului “lupilor”, Pecanha (vezi detalii aici)

“Vamă”, avocatul Petrolului!

După meci, aflat în studioul unei emisiuni la care are calitatea de invitat permanent, preşedintele Astrei Giurgiu, Dinu Gheorghe, spre uluiala tuturor, a devenit un veritabil avocat al cauzei contracandidatei la titlu, Petrolul, avînd inclusiv replici tăioase cu realizatorul emisiunii pe tema “Pecanha, cu sau fără drept de joc”: “Ăsta nu e subiect de presă, schimbaţi-l. Nu se pune problema ca Pecanha să fie suspendat! Cum să nu se ia în calcul Cupa Ligii la suspendările jucătorilor? Nu contează ce scrie în Regulamentul Disciplinar, e o eroare materială care va fi c0rectată!”

Mai mult, “Vamă” l-a contrat şi pe Constantin Zotta în momentul în care acesta îşi susţinea cauza, preşedintele giurgiuvenilor intuind inclusiv verdictul Comisiei de Disciplină: “Costele, e eroare materială! Comisia de Disciplină va suspenda cauza pînă se va corecta eroarea materială din Regulamentul Disciplinar de către Comitetul Executiv, ai să vezi!”

Alibec e în aceeaşi situaţie ca Pecanha şi a jucat cu Chiajna 

FANATIK.RO a aflat motivul ascuns pentru care Dinu Gheorghe a fost extrem de iritat de subiectul dezbătut asiduu de toate televiziunile duminică seară: Denis Alibec, vîrful Astrei, se află în exact aceeaşi situaţie ca Pecanha! Vîrful giurgiuvenilor a încasat un roşu direct, în prelungirile Cupei României, a fost suspendat 2 etape, pe care, consideră  Astra, şi le-a ispăşit în Supercupa României şi în optimile Cupei Ligii! Iar Alibec a intrat pe teren în minutul 70 al întîlnirii Concordia – Astra 0-2 din etapa 1, în locul lui Fatai!

Ori, este evident că, în cazul în care Petrolul ar pierde cu 3-0, la masa verde, pentru folosirea lui Pecanha, atunci implicit şi Astra Giurgiu ar pierde cu 3-0 jocul de la Chiajna, pentru că folosirea unui jucător fără drept de joc se penalizează prin sesizarea din oficiu a forurilor fotbalistice şi nu a unor eventuale contestaţii!

178018 alibec

Steaua nu a riscat cu Sănmărtean. Nu joacă nici contra Craiovei!

Dacă Astra şi Petrolul au riscat şi i-au folosit pe Alibec, respectiv Pecanha, Steaua nu a riscat şi nu l-a folosit pe Sănmărtean, conform spuselor lui Valeriu Argăseală la LOOK TV: “Noi ştiam de situaţie şi nu am riscat cu Sănmărtean, care a luat roşu tot în finala Cupei, ca şi Pecanha. Nu a jucat cu Rapid şi nu va juca nici în etapa a doua, cu Craiova, deoarece Regulamentul Disciplinar nu scrie nimic nici de Supercupa României, deci nu vrem să riscăm!”

rd

Tags: