Fotbal intern

Astra a anunțat plecarea lui Constantin Budescu: ”A semnat deja”

08.02.2021 | 18:28
Astra a anuntat plecarea lui Constantin Budescu A semnat deja
ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al clubului Astra Giurgiu, Bogdan Mara, a anunțat că mijlocașul Constantin Budescu va pleca de la echipa, acesta ajungând la o înțelegere cu patronul Ioan Niculae să devină liber de contract.

În urmă cu 24 de ore, formația Damac informa că a ajuns la o înțelegere cu fotbalistul de 31 de ani, care se află la a doua aventură din carieră în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Budescu era dorit insistent și de FCSB, finanțatorul Gigi Becali declarând chiar că jucătorul va reveni la roș-albaștri din vară.

Constantin Budescu pleacă de la Astra Giurgiu

”Budescu pleacă, e sigur. A ajuns la un acord cu domnul Niculae pentru a părăsi echipa din postura de jucător liber de contract. Clubul nu ia nimic”, a declarat directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, pentru gsp.ro, despre plecarea lui Constantin Budescu de la gruparea giurgiuveană.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Budescu a reușit în tricoul Astrei 8 goluri și 9 assist-uri, pe parcursul celor 18 apariții înregistrate în Liga 1. Cota sa de piață, conform Transfermarkt, este de 2.000.000 de euro. O experiență la Damac ar fi a doua în Arabia Saudită pentru Budescu, după cea din 2018-2019, de la Al Shabab.

Perioada de la Al Shabab  nu a fost deloc una cu final fericit pentru Constantin Budescu, care a revenit în România, însă a trebuit să se judece cu saudiții și chiar a fost obligat să achite o sumă importantă de bani către fostul său club.

ADVERTISEMENT

Budescu i-a dat peste nas lui Ioan Niculae

Damac se află pe peunultimul loc în clasamentul din Arabia Saudită, cu 13 puncte în 17 etape. Formația pregătită de croatul Kresimir Rezic are în lot nouă stranieri, cei mai importanți fiind argentinienii Cristian Lema, Sergio Vittor și Emilio Jose Zelaya, croatul Domagoj Antolic și norvegianul Amahl Pellegrino.

Decizia lui Ioan Niculae de a-l lăsa pe Constantin Budescu să plece liber de contract vine la doar două zile după ce finanțatorul anunța că jucătorul va rămâne la Astra Giurgiu și că urmează să negocieze o prelungire a înțelegerii scandente în vară.

ADVERTISEMENT

După ce s-a vehiculat varianta că Ioan Niculae ar cere cinci milioane de euro pentru cedarea playmaker-ului în această iarnă, Budescu a reacționat și a spus că nu se pune problema să se ceară o sumă de bani pentru transferul său, deoarece mai are doar două luni de contract cu Astra.

ADVERTISEMENT