Fotbal intern

Astra, „bestia nera” pentru FCSB! Trei momente decisive în care a ieșit pe plus în fața roș-albaștrilor

04.11.2018 | 16:52
Astra bestia nera pentru FCSB Trei momente decisive in care a iesit pe plus in fata rosalbastrilor
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu s-a transformat de-a lungul timpului într-o adevărată „bestia nera” pentru FCSB! Trupa condusă în prezent de Gigi Mulțescu a avut trei momente decisive jucate în fața roș albaștrilor și au reușit să și le adjudece pe toate. Primul dintre ele s-a petrecut pe 23 mai 2014, atunci când cele două formații își disputau finala Cupei României. Daniel Isăilă versus Laurențiu Reghecampf a adus o victorie importantă pentru fostul selecționer al reprezentativei de tineret.

0-0 a arătat tabela de marcaj a Arenei Naționale la capătul celor 90 de minute regulamentare și la fel s-a prezentat și după expirarea prelungirilor. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare acolo unde Astra s-a impus până la urmă cu 4-2. Varela și Pintilii au fost jucătorii care au ratat de la punctul cu var pentru FCSB, în timp ce de la giugiuveni doar Cristescu nu a punctat.

ADVERTISEMENT
Astra, bestia nera pentru FCSB! Marius Sumudica si Valerica Gaman se bucura dupa castigarea Ligii 1
Fotbalistii Astrei au sărbătorit cu sticle de șampanie titlul din 2016

Astra, bestia nera pentru FCSB!

La nici două luni distanță, Astra Giurgiu a executat-o din nou pe FCSB. Deși roș albaștrii s-au prezentat cu un alt antrenor, Constantin Gâlcă, norocul a fost același. În Supercupa României, echipa lui Daniel Isăilă s-a văzut condusă din minutul 45 după golul lui Chipciu. A reușit să egaleze în actul secund prin Enache, încă jucătorul Astrei la acel moment. Au urmat prelungirile, apoi loviturile de departajare. Filip a ratat, în timp ce Astra a înscris aproape pe bandă rulantă. Budescu a fost omul care a marcat golul decisiv și Supercupa a ajuns la Giurgiu după 5-3 pentru Astra.

Al treilea moment decisiv adjudecat de Astra a avut loc în campionat! Se întâmpla pe 16 aprilie 2016 într-o partidă în care se juca totul sau nimic pentru titlu. Trupa lui Marius Șumudică a pus presiune constant pe echipa lui Reghe și a punctat în momente cheie. Varela a comis-o în prima repriză și Găman nu a ratat de la punctul cu var. S-a făcut 2-0 după un alt penalty executat de data aceasta de Alibec și la final, Astra sărbătorea pe teren un titlu de campioană aproape adjudecat.

ADVERTISEMENT
  • 2 trofee a câștigat Daniel Isăilă în fața FCSB-ului în 2014, Cupa și Supercupa României