Fotbal intern

Astra contraatacă, după ce n-a primit licenţa pentru cupele europene. Merge la TAS

27.04.2018 | 19:35
Astra contraataca dupa ce na primit licenta pentru cupele europene Merge la TAS
ADVERTISEMENT

Astra contraatacă, după ce n-a primit licenţa pentru cupele europene. Merge la TAS.  Astra Giurgiu nu a primit licenţă pentru participarea în cupele europene în sezonul viitor, iar anunţul a fost făcut de FRF în cursul zilei de vineri – vezi detalii aici. Giurgiuvenii nu sunt de acord cu cele anunţate de Federaţie şi susţin că vor merge la TAS pentru a-şi căuta dreptatea.

Oficialii Astrei Giurgiu au emis un comunicat prin care au explicat situaţia echipei antrenate de Gigi Mulţescu. Mai mult, giurgiuvenii au făcut publică şi dovada plăţii restanţelor către fotbalistul portughez Nuno Miguel Sousa Pinto, anunţă gsp.  CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI!

ADVERTISEMENT

Astra nu a primit licenţa pentru participarea în cupele europene, iar clubul contraatacă

Pentru lamurirea situatiei si pentru o informare corecta a opiniei publice intelegem sa va furnizam urmatoarele informatii:

1. Atat Comisia pentru acordare a licentei cluburilor cat si Comisia de Apel pentru acordarea licentei cluburilor au considerat ca clubul nostru nu a indeplinit conditiile pentru respectarea criteriului financiar, respectiv dispozitiile art. 47 din RNLC, din cauza faptului ca clubul ar fi dator suma de 24.000 de euro catre un jucator.

ADVERTISEMENT

2. Precizam ca raportat la acest aspect clubul a invocat prevederile art. 1617 Cod civil care reglemeteaza compensatia legala, intre sumele datorate reciproc intre mai multi subiecti de drept, datorita faptului ca acest jucator a primit de la club o suma in valoare de 29.500 de euro in lei, la cursul BNR din data platii, suma ce nu a fost avuta in vedere de cele doua comisii la analizarea situatiei.

3. In aceste conditii, desi clubul a achitat o suma suplimentara, respectiv 5500 de euro catre jucator, suma pe care are dreptul sa ii fie returnata, atat Administratia de licentiere a FRF cat si comisiile independente care au analizat solicitarea clubului de acordare a licentei UEFA pentru sezonul competitonal 2018 – 2019 au considerat ca cele doua datorii reciproce nu se compenseaza, comisia de fond a refuzat sa se pronunte in vreun fel asupra sustinerile noastre, pur si simplu igorandu-le, iar comisia de apel si-a declinat competenta afirmand ca ea nu este competenta sa aprecieze prin prisma prevederilor art. 1617 din Codul civil.

ADVERTISEMENT

4. Se pare ca atat FRF cat si cele doua comisii inteleg ca prevederile legale imperative pe care noi le-am invocat in sustinerile noastre nu sunt aplicabile si nu constrang aceste foruri ca pe celelalte persoane, fizice si juridice, care isi desfasoara activitatea in Romania, activitatea lor fiind deasupra legii, desi in timp s-a dovedit ca aceasta atitudine a fost sanctionata de TAS.

5. Consideram ca modul in care s-a apreciat asupra cererilor si sustinerilor noastre este gresit si nu vrem sa credem ca acest fapt s-a produs intentionat, dar datele ne contrazic.

ADVERTISEMENT

6. Pentru conformitate punem la dispozitia celor interesati atat apelul declarat de clubul nostru cat si solutiile celor doua comisii.

7. Clubul nostru, este nevoit in acest moment sa declare Recurs la TAS, sa cheltuie o suma de bani, destul de importanta, pentru a cauta dreptatea printre straini, pentru ca FRF continua atitudinea gresita, neintemeiata si nesustinuta de lege impotriva propriilor cluburi si cu ignorarea totala a practicii TAS care priveste situatii similare, vezi cazul Rapid, U Cluj si Gaz Metan Medias.

Vezi aici toate documentele prezentate de Astra Giurgiu pentru a demonstra că şi-a plătit datoriile către fotbalistul lusitan.

 

ADVERTISEMENT
Tags: