Astra Giurgiu

Pe FANATIK.RO ai cele mai tari stiri, rezultate Astra, noutati de ultima ora si reactii. Vezi meciul ONLINE Astra Giurgiu LIVE VIDEO in timp real

Astra Giurgiu este unul dintre cluburile vechi din fotbalul românesc, înființat în 1921, dar nu pe malul Dunării, ci în orașul aurului negru, Ploiești, venind de la numele uneia dintre cele mai importante rafinării. Până în 2012 echipa a rămas la Ploiești, din acel an patronul Ion Nicolae hotărând să o mute la Giurgiu. Până ca echipa să se numească Astra Giurgiu, echipa a avut de alte 12 ori schimbat numele.

Culorile sunt alb-negru, de unde și porecla de dracii negri. Echipa a ajuns în premieră în Liga 1 în anul 1998. Clubul se mândrește că are în vitrină toate cele trei trofee din fotbalul românesc, titlul în 2016, sub comanda lui Marius Șumudică, Cupa în 2014 și două Supercupe, 2014 și 2016. Astra a ieșit a doua în 2014 și a mai jucat două finale de Cupă, în 2017 și 2019.

La nivel de Europa Astra a ajuns în grupele Europa League în 2014 și a pătruns în 16/imile aceleiași competiții în 2017. Printre cel mai mari performanțe internaționale consemnăm de două ori eliminarea englezilor de la West Ham și odată cea a francezilor de la Lyon. Cu Marius Șumudică pe bancă Astra a stat timp de patru ani. În 2017 Șumudică a plecat și a venit Edi Iordănescu, iar sezonul trecut echipa a fost condusă de Costel Enache. Actualmente pe bancă se află Dan Alexa, iar starul echipei este Denis Alibec, singurul jucător rămas din acea echipă de aur care câștiga titlul și reușea isprăvi de seamă în Europa.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT