Sport

Astra Giurgiu a intrat în insolvență. Fosta campioană a României a ajuns pe ultimul loc în Liga 2 și are mari probleme financiare

Reprezentanții clubului Astra Giurgiu au depus la tribunal documentația aferentă cererii de intrare în insolvență.
05.10.2021 | 15:58
Astra Giurgiu a intrat in insolventa Fosta campioana a Romaniei a ajuns pe ultimul loc in Liga 2 si are mari probleme financiare
ADVERTISEMENT

Anunțul făcut în urmă cu aproximativ trei luni de fostul antrenor al Astrei Giurgiu, Eugen Neagoe, s-a adeverit. Fosta campioană a României a intrat în insolvență.

Cererea a fost depusă la Tribunalul din Giurgiu, luni, iar aceasta a fost admisă de instanță care a desemnat și societatea care va administra clubul patronat de Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Administratorul judiciar, remunerat în ton cu situația dezastruoasă a clubului

Viitorul fostei campioane a țării s-a conturat tot mai clar după ce echipa a retrogradat în eșalonul secund, în această vară. Cu patronul Ioan Niculae arestat, oficialii clubului nu au mai făcut față financiar.

Până și președintele Dani Coman a preferat să părăsească gruparea giurgiuveană, deși a fost ani de zile omul care a ținut în viață echipa, chiar și atunci când finanțatorul Niculae nu mai vira bani în contul clubului.

ADVERTISEMENT

Inevitabilul s-a produs și pentru a ”fenta” falimentul, conducătorii Astrei au decis să apeleze la o firmă specializată în astfel de spețe.

”Admite cererea debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA – cu sediul în Mun.Giurgiu, str. Păcii, nr. 60, jud. Giurgiu, CIF RO 16739566.

ADVERTISEMENT

Fixează următoarele termene limită: -termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 19.11.2021; -termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 10.12.2021; -termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 05.01.2022; data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor –16.12.2021.

Desemnează administrator judiciar pe CAPI Ţigănuş Anton & Radu Ţigănuş care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3000 lei din averea debitorului”, se arată în decizia Tribunalului Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae ar fi vrut să salveze clubul

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna iunie, patronul Ioan Niculae le-a transmis angajaților clubului să nu rezilieze contractele jucătorilor, după retrogradarea în Liga 2.

Finanțatorul giurgiuvenilor era convins pe atunci că urma să iasă din pușcărie în scurt timp. Nu s-a întâmpla acest lucru și problemele Astrei s-au acutizat cu fiecare zi.

Pentru a mai ameliora situația oricum dezastruoasă de luni de zile a clubului, Ioan Niculae a luat în calcul chiar fuzionarea cu Academica Clinceni, grupare lovită și ea de probleme financiare. Nici acest lucru nu s-a materializat.

Mai mult, la jumătatea lunii trecute un hotel deținut de omul de afaceri a fost scos la licitație pentru a se recupera parte din datoriile de 1,3 miliarde de lei (aproximativ 200 de milioane de euro) pe care Inter Agro le avea. Inter Agro este societatea prin care era finanțat și clubul Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită