Fotbal intern

Astra Giurgiu – CFR Cluj 2-2. Un nou pas greșit pentru campioană. Damjan Djokovic, atac la conducere: „Turbulențele de la birouri ne afectează!”. Video

05.07.2020 | 21:52
Astra Giurgiu  CFR Cluj 22 Un nou pas gresit pentru campioana Damjan Djokovic atac la conducere Turbulentele de la birouri ne afecteaza Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a înregistrat un nou rezultat negativ, al doilea rând, și a pierdut pentru prima dată din august 2019 primul loc în Casa Pariurilor Liga 1. Campioana ultimelor două ediții a făcut doar 2-2 pe terenul Astrei, o echipă fără bani, fără griji și fără obiective, iar titlul pare din ce în ce mai aproape de Craiova.

Pentru echipa lui Dan Petrescu îngrijorător este faptul că jocul nu merge, s-a văzut acest lucru în toate cele 4 partide de după restartul Ligii 1, victoriile cu FCSB și FC Botoșani venind mai mult datorită hazardului.

ADVERTISEMENT

Astra a reușit din nou să producă o surpriză uriașă, după jocul de etapa trecută cu FCSB. Atunci, giurgiuvenii au întors de la 0-2 și au câștigat cu 3-2, în seara aceasta au scos doar un egal de la același 0-2. Datorită acestui rezultat de egalitate, Astra a urcat pe locul 3 în clasament, având un avans de un punct față de FCSB și FC Botoșani.

UPDATE 5 iulie, ora 22:23 / La finalul partidei de la Giurgiu, mijlocașul Damjan Djokovic a lansat un atac la adresa conducerii campioanei, considerând că tensiunile de la birouri afectează rezultatele echipei. „Trebuie să fim supărați, pentru că am avut 2-0 și trebuia să închidem meciul. Acum nu mai suntem favoriți la titlu, Craiova are prima șană. Avem experiența de partea noastră, dar matematica spune că ei sunt pe primul loc și sunt favoriți. Astăzi am jucat mai bine, dar în ultimul timp primim prea multe goluri ceea ce nu se întâmpla înainte. Suntem puțin afectați de problemele de la club, la Craiova am înțeles că e mai multă liniște. Sunt turbulențe în birouri și asta ne afectează pe noi jucătorii. La finalul sezonului vom sta cu toții la masă și vom vedea ce va fi.”

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 iulie, ora 22:15 / Fundașul clujean Andrei Burcă, autorul golului prin care CFR a făcut 2-0, s-a arătat dezamăgit de rezultatul partidei și crede că echipa sa primește foarte ușor goluri. „Am venit aici cu speranțe de a câștiga, suntem foarte supărați. Am condus și, de obicei, nu primeam gol. Acum am luat 2 goluri, cu Craiova am luat 3. Trebuie să facem ceva să ieșim din această pasă și să ținem capul sus. Deocamdată suntem la mâna noastră, chiar dacă Craiova e favorită la titlu. Foarte multe goluri, inexplicabil de multe. Trebuie să fim concentrați și să lucrăm mai mult. Ne-a spus Dan Petrescu să ținem capul sus, o să avem ședință săptămâna următoare și rezolvăm. Noi trebuie să fim concentrați la campionat, trebuie să jucăm din nou în Champions League, știți ce figură frumoase am făcut anul trecut. Nu a zis nimeni că sunt probleme la club. Suntem fotbaliști și trebuie să ne facem treaba pe teren. Craiova e favorită, au meciul direct contra noastră. În același timp, suntem și noi la mâna noastră”.


Min. 85: Lazar scoate miraculos un gol ca și făcut la lovitura de cap a lui Vinicius din 6 metri.

Min. 78: GOOOOL Astra: Denis Alibec profită de o neglijență a apărării clujene și egalează la 2. Este pentru a doua în decurs de o săptămână când echipa giurgiuveană reușește să revină pe tabelă după ce este condusă cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 31: GOOOOL Astra: Mihai Bordeianu deviază nefericit în propria poartă o centrare de pe stânga a lui Radunovic.

Min. 16: GOOOOL CFR CLUJ: Oaspeții își dublează avantajul prin Burcă, fundașul clujean marcând cu un șut puternic din interiorul careului mic.

ADVERTISEMENT

Min. 12: GOOOOL CFR CLUJ: Șutul lui Itu din interiorul careului giurgiuvean este deviat în plasă de Rondon.

ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ 2-2 (Bordeianu 31 aut., Alibec 78 / Rondon 12, Burcă 16) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Astra: D. Lazar – Pahonțu (7 Răduț), Graovac, Dandea, Radunovic – G. Simion, Crepulja, Seto (65 Balaure) – Alibec, Fatai (65 V. Gheorghe), Budescu. Rezerve: Bolboașă – David Bruno, D. Graur, C. Dima, G. Șerban, V. Gheorghe, Balaure, Stahl, Răduț. Antrenor: Bogdan Andone 
  • CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Itu (46 Păun), Bordeianu, Djokovic (82 Chipciu) – C. Deac, Rondon, Costache (75 Petrila). Rezerve: Sandomierski – Cr. Manea, D. Ciobotariu, Hoban, Chipciu, Păun, Petrila, Golofca, L. Traore. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Astra Giurgiu – CFR Cluj are loc duminică, 5 iulie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 6-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Este o partidă extrem de importantă pentru echipa vizitatoare, care se află în luptă cu Craiova pentru câștigarea campionatului.

Astra și-a văzut spulberate la TAS ultimele speranțe de a primi undă verde pentru Europa League, pe motivul neachitării unor sume de bani față de foști jucători ai clubului, dar echipa a arătat multă determinare, cu mici excepții, etapa trecută, când a întors un 0-2 după primele 20 de minute, acasă cu FCSB și a câștigat cu 3-2.

Pentru prima dată după foarte mult timp, campioana ultimelor două ediții din Casa Pariurilor Liga 1 a pierdut fotoliul de lider după victoria înregistrată de Universitatea Craiova la Mediaș și acum trebuie să câștige neapărat la Giurgiu dacă vrea să treacă din nou pe primul loc.

Astra Giurgiu – CFR Cluj Live Stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Astra Giurgiu – CFR Cluj se joacă duminică, 5 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul Marin Anastasovici, în cadrul etapei a 6-a din play-off. Jocul este transmis pe micile ecrane de toate cele trei posturi cu drept de difuzare a meciurilor din Liga 1: Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Plus. Puteți folosi și site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Chiar dacă de la Astra au tot plecat jucători, ultimul fiind un nume cu greutate, Gabi Tamaș, echipa pregătită de Bogdan Andone a arătat destule lucruri frumoase cu FCSB, având și avantajul unei bune dispoziții din partea golgeterului Denis Alibec, autor a două goluri.

Presiune mare pe echipa lui Dan Petrescu

Pentru giurgiuveni este un atuu important faptul că joacă fără presiune, iar acest lucru s-a văzut și în meciul cu FCSB, în care am văzut un Denis Alibec strălucitor. Singura mână moartă momentan este tocmai cel mai tehnic jucător din lot, Constantin Budescu, foarte static și vizibil fără chef de joc în aceeași partidă.

La Cluj, presiunea a devenit uriașă după meciul pierdut în fața Craiovei, Dan Petrescu cerând echipei mobilizare generală pentru ultimele etape, mai ales că în ultima etapă s-ar putea decide totul, în Bănie, la episodul doi Craiova – Cluj.

Arlauskis a semnat pentru încă o lună, pentru a termina sezonul cu CFR Cluj

Vestea excelentă este faptul că portarul Giedrius Arlauskis a acceptat să semneze un nou contract pe timp de o lună, până la încheierea campionatului, astfel încât Petrescu se poate baza în continuare pe cel mai bun portar al său.

După ce Billel Omrani a  avut evoluții modeste în meciurile jucate de la reluarea campionatului este foarte posibil ca la Giurgiu să apară ca atacant venezueleanul Mario Rondon, mult mai activ și mai dispus la efort. CFR Cluj are cotă 1,75 la victorie, pentru Astra cota fiind de 5,40.

ADVERTISEMENT