Fotbal intern

Astra Giurgiu, depunctată de Comisii! CFR Cluj are interzis la transferuri! Decizii extrem de dure! Se schimbă clasamentul în România! Primele reacţii de la Astra şi CFR. EXCLUSIV

21.12.2019 | 13:34
Astra Giurgiu depunctata de Comisii CFR Cluj are interzis la transferuri Decizii extrem de dure Se schimba clasamentul in Romania Primele reactii de la Astra si CFR EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu a fost penalizată cu trei puncte, iar CFR Cluj are interzis la transferuri! Comisia de Apel pentru acordarea licenţierii cluburilor în sezonul actual de Casa Pariurilor Liga 1 a dat decizia definitivă referitor la datoriile pe care cele două cluburi din fruntea clasamentului le au şi soluţiile sunt unele extrem de dure!


UPDATE, 21 decembrie, ora 14.05. “O să mergem la TAS şi o să câştigăm fără probleme, pentru că noi am fost sancţionaţi de UEFA în vară, pe aceeaşi speţă. E vorba de fair-play-ul financiar. Nici măcar nu ne miră că această decizie a fost comunicată de FRF în ziua meciului cu Voluntari, mai ales că prima sancţiune ne-a fost adusă la cunoştinţă în ziua partidei decisive cu Celtic, la ora 14.00. Atunci s-a judecat prima oară, acum a fost apelul. Mai ales că e anunţată într-o zi de sâmbătă, când FRF nu lucrează, iar comisia a luat decizia ieri. La fel de important este că toate cazurile FRF atacate la TAS de către cei sancţionaţi au fost pierdute de Federaţie. Aşa se va întâmpla şi de data aceasta”, a spus Bogdan Mara, oficialul celor de la CFR Cluj, pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 decembrie, ora 13.56.  Preşedintele celor de la Astra, Dani Coman, a oferit pentru FANATIK prima reacţie a clubului giurgiuvean după depunctarea primită din partea comisiilor FRF. “Respectăm deciziile comisiilor federale, dar vom merge mai departe, la TAS, pentru a ne lua punctele înapoi. Noi avem o hârtie de la ANAF prin care putem să ne plătim datoriile eşalonat până pe data de 5 februarie 2020”.


Astra Giurgiu, penalizată cu trei puncte. CFR Cluj a primit interdicţie la transferuri!

“Apelul clubului Asociația Fotbal Club Astra a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfășurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autoritățile fiscale”, se arată în motivarea deciziei de către instanţele Federaţiei Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate”,  este decizia în ceea ce o priveşte pe campioana României.

Cele două cluburi au fost astfel sancţionate pentru datoriile pe care le au şi încă nu le-au plătit către ANAF, (cazul Astrei) şi pentru neîndeplinirea fair-play-ul financiar (cazul CFR-ului). Ele mai au o singură cale de atac pentru a scăpa de sancţiunile dictate de Comsii: anume, apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne!

ADVERTISEMENT

În ultimii ani devenise o obişnuinţă pentru ca echipele din România să meargă la TAS pentru modificări ale clasamentului din prima ligă a României.

2017 este ultimul an în care campionatul “s-a jucat” la TAS, când Gigi Becali a contestat la instanţa supremă a fotbalului internaţional titlul câştigat de Viitorul.  Mai exact, Viitorul fusese desemnată campioană pe baza rezultatelor cu FCSB din play-off (3-1 şi 1-1), dar clubul roş-albastru susţinea că în această socoteală trebuiau incluse şi partidele din sezonul regulat (3-1 şi 2-0 pentru roş-albaştri). TAS a respins cererea lui Becali şi, astfel, a menţinut clasamentul oficial, cel în care echipa lui Gheorghe Hagi devenea în premieră campioană.

ADVERTISEMENT

Prin decizia Comisiilor, momentan clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 se modifică astfel la vârf: 

  1. CFR Cluj 44 de puncte din 22 de meciuri
  2. Astra Giurgiu 40 de puncte din 22 de meciuri (iniţial avea 43 de puncte din 22 de partide şi era lider)
  3. U Craiova 37 de puncte din 21 de meciuri
  4. FCSB 36 de puncte din 20 de meciuri
  5. Gaz Metan 36 de puncte din 22 de meciuri
  6. Viitorul 35 de puncte din 22 de meciuri

“Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă”, se mai arată în comunicatul emis de FRF.

 

ADVERTISEMENT